Je bent hier: Home > Health > Koukleumen opgelet: dit is waarom je altijd koude handen en voeten hebt

Koukleumen opgelet: dit is waarom je altijd koude handen en voeten hebt

Health
Koukleumen opgelet: dit is waarom je altijd koude handen en voeten hebt

Het maakt niet uit hoeveel lagen je aantrekt, je handen en voeten blijven een soort ijsklompjes. Hoe kan dat toch?

Lees ook: Altijd koude voeten? Dan zijn deze sloffen dé oplossing

Je partner wordt waarschijnlijk niet blij van jouw poging om deze ledematen op te warmen aan hem of haar, maar het kan ook op andere manier. Het heeft namelijk alles te maken met een slechte microcirculatie. Dit betekent dat de haarvaatjes in zowel je tenen als vingers iets zijn vernauwd. Daar hoef je je niet druk over te maken, het kan geen kwaad.

Opwarmen

Om deze uiteindes toch een beetje warm te krijgen kun je de volgende dingen doen. De eerste tip is misschien heel logisch: meer bewegen. Van stilzitten krijg je het nu eenmaal kouder. Draag ook niet schoenen die te strak zitten. Hierdoor belemmer je juist de bloeddoorstroming. Ook moet je opletten met abrupte temperatuursveranderingen. Zelfs als er buiten een hittegolf is en je loopt een ruimte met airconditioning binnen, kan dat ervoor zorgen dat je last krijgt van koude handen en voeten. Daarnaast heeft roken een hele negatieve invloed op de bloeddoorstroming. En van de laatste aanrader worden we misschien wel het vrolijkst: een massage helpt namelijk ook om je bloed beter te laten doorstromen. Wij weten wel welke optie we gaan inzetten als we weer eens koude handen of voeten hebben. ‘Schaaattt?’

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts € 10.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

Shop de leukste jurkjes: