Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Koningstaart

Koningstaart

Koningstaart

Is bij jou inmiddels de Koningsgekte al toegeslagen?

Draag je al weken oranje onderbroeken. Zet je je kopje koffie met oranje Douwe Egberts? Want, da’s pas andere koffie! Of eet je alleen nog maar oranje vla. Dan doe ik er vandaag nog een schepje bovenop.
Zag laatst zelfs oranje kleurlenzen en oranje plaatjes voor op je tanden. Lekker, loop je de hele dag huilend rond met een mond vol bevertanden. Alleen hun tanden zijn niet zo nep oranje. Maar ja, je moet er wat voor over hebben om deze troonswisseling tot een onvergetelijke dag te maken.

Ik hou het simpel. Geen Koningsmaaltje, gewoon een lekkere oranje traktatie. Eén die hoort bij zo’n feestelijke dag. Om thuis met elkaar voor de buis in de stemming te komen of om op een kleedje wat geld mee te verdienen.

Wat ga jij doen dit jaar op Koningsdag?

Ricotta Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
6 eieren
500 gr. ricotta
250 gr. suiker
150 ml water
snufje zout
1 sinaasappel, gesneden in plakken
geraspte schil van 1 sinaasappel
olie en bloem voor de springvorm

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm (18 cm ø) in met een klein beetje olie en bloem. Breng 150 gr. suiker met 150 ml water aan de kook tot de suiker is opgelost. Kook hierin de plakken sinaasappel op zacht vuur gedurende 15 min. Laat ze afkoelen in de suikersiroop. Klop de eieren met de ricotta los met behulp van een garde. Roer er 100 gr. suiker, geraspte sinaasappelschil en een snufje zout doorheen. Schenk het ricottamengsel in de ingevette springvorm. Bak de taart in de oven gedurende 45 min. goudgeel. Garneer tot slot met de plakken sinaasappel.