Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Komt er straks ook een anticonceptiepil voor mannen?

Komt er straks ook een anticonceptiepil voor mannen?

Komt er straks ook een anticonceptiepil voor mannen?

(Copyright: Corbis)

Er zijn verschillende anticonceptiemiddelen op de markt en die zijn bijna allemaal bestemd voor vrouwen. Toch kunnen ook mannen in de toekomst een pil nemen, zeker als het van de universiteit van Minnesota afhangt.

De pil ontstond in de jaren zestig en wordt nu door zo’n 20% van de vrouwen gebruikt. Toch is deze vorm van anticonceptie niet voor iedereen geschikt. Je kunt natuurlijk vergeetachtig zijn, maar ook omwille van gezondheidsredenen kun je de pil soms beter niet nemen.

Anticonceptiepil voor mannen

Onderzoekers aan de Minnesota College of Pharmacy zijn nu een dergelijke pil voor mannen aan het ontwikkelen. Toch moet er eerst aan een aantal voorwaarden voldaan worden voor het op de markt zal verschijnen. Zo mag het de sekslust niet verminderen, moet het natuurlijk veilig zijn in gebruik en het effect moet tijdelijk zijn. Zo heeft de pil als resultaat dat je als man tijdelijk steriel bent en geen kinderen kunt verwekken.

Het is niet een eerste poging om een anticonceptiepil voor mannen op de markt te brengen. Bij een eerdere poging bleken de bijwerkingen te groot. Zo kan je goede cholesterol dalen en kun je ervan aankomen. Bovendien was het ook niet effectief bij 20% van de mannelijke proefpersonen.

Natuurlijk beschermt deze pil, net zoals die voor vrouwen, je niet tegen soa’s. Je moet dus nog altijd een condoom gebruiken. Wij zien een afwisseling alvast zitten, maar zouden onze lovers het oké vinden om zelf elke dag een pilletje in te nemen? Uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Telegraph blijkt dat 52% van de mannen hiervoor openstaat. De enquête werd afgenomen bij meer dan 84.000 mensen.

Bron: Cosmopolitan UK