Je bent hier: Home > Health > Komkommer gazpacho

Komkommer gazpacho

Health
Komkommer gazpacho

Komkommer kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. In dit recept wordt er een gazpacho van gemaakt. Heerlijk fris en een lekker gezond en zomers recept. Het is eigenlijk een voorgerecht maar kan natuurlijk ook voor lunch of als tussendoortje.


Gazpacho artikel

Wat heb je nodig?

– twee theelepels olijfolie
– 280 gram garnalen
– snufje peper, zout en komijn
– snufje paprikapoeder
– 200 gram cherrytomaten
– 2 theelepels koriander
– 1 komkommer
– 150 ml kippenbouillon
– 150 ml Griekse yoghurt
– een kwart ui (fijngehakt)
– 2 eetlepels limoensap
– snufje rode peper
– 1 teentje knoflook

 

Zo maak je het!

1. Besprenkel de garnalen met zout, peper, komijn en paprikapoeder. Bak de garnalen 2 minuten aan. Doe de tomaten erbij en roer de koriander erdoorheen.
2. Doe alle overgebleven ingrediënten in een blender en maal dit totdat het een fijne vloeistof is geworden.
3. Doe het mengsel uit de blender in 4 verschillende kommen en verdeel het mengsel uit de pan ook over deze kommen.
4. Enjoy.

 

Bron: gezonderecepten.nl 

Shoppen is altijd een goed idee