Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Knuffeldier: extra knuffelen met je huisdier maakt je gelukkiger

Knuffeldier: extra knuffelen met je huisdier maakt je gelukkiger

Knuffeldier: extra knuffelen met je huisdier maakt je gelukkiger

Het extra uurtje dat je besteedt aan je viervoeter is niet alleen fijn voor je kleine vriendje, maar ook voor jezelf. En erg is het niet om die paar minuten weg te geven aan je (harige) vriend. 

Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Vooral in de coronatijd zijn er veel mensen die een huisdier hebben aangeschaft. Dat is ook niet zo gek, want het klinkt gezellig en knus om er iemand bij te hebben. Veel mensen denken echter niet na over de consequenties en de minpunten van een huisdier. Ze nemen te snel een impulsieve beslissing en vinden het maar voor een tijdje leuk.

Uit onderzoek blijkt dat een huisdier je niet levenslang gelukkig maakt. Dat komt omdat ze niet lang leven én het gelukkige effect maar eventjes duurt in het begin. Zodra je een dier in huis neemt, stijgen de positieve prikkels omhoog in je hoofd, maar niet iedereen kan deze gelukkige gevoelens vasthouden. Dus na een tijdje voel je je gewoon weer de oude.

Lees ook:
Pas op: om deze reden zijn zoutlampen erg gevaarlijk voor je huisdieren

Extra knuffelen met je huisdier

Maar daar is een oplossing voor. Naast de negatieve en impulsieve punten zijn er ook positieve punten aan een huisdier. En je kunt er voor zorgen dat de positieve gevoelens blijven of weer terugkomen. Dat doe je door stil te blijven staan bij de kleine dingetjes die je viervoeter doet om je blij te maken. Hoe fijn is het als je thuis komt van een lange dag en je knuffelvriend je giga-enthousiast staat op te wachten. Hij of zij begroet je alsof je weken bent weggeweest. Dat klinkt gek, maar het schept wel een band. Zo is er toch iemand die blij is om je te zien. Hoe je het wendt of keert, je huisdier is je altijd trouw.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages