Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kinderartsen willen verbod op verkoop energiedrankjes aan minderjarigen

Kinderartsen willen verbod op verkoop energiedrankjes aan minderjarigen

Kinderartsen willen verbod op verkoop energiedrankjes aan minderjarigen

De discussie is er al langer. Zou er wel of niet een leeftijdsgrens moeten komen voor energiedrankjes? De Leeuwardense kinderarts Brita de Jong-Van Kempen ziet graag een verbod voor de verkoop van dit drinken voor kinderen onder de achttien jaar. Ze spreekt namens de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK).

Lees ook: Met deze bizarre ontbijttrend heb je nog uren energie!

Het drinken van de pepdrankjes leidt volgens de NVK bij jongeren tot klachten als rusteloosheid, moeheid, slaapproblemen en hartritmestoornissen. De Jong-Van Kempen: ‘Artsen zijn zich er steeds meer van bewust dat medische klachten van jongeren veroorzaakt kunnen zijn door energiedrankjes. Zelf informeer ik vaker bij een patiënt of hij of zij energiedrankjes heeft gedronken, ook om onnodige medicalisering te voorkomen.’

Concentratieverlies
Volgens De Jong-Van Kempen verwijderen steeds meer scholen pepdrankjes uit drankautomaten op school, omdat ze merken dat het drinken ervan bij scholieren leidt tot concentratieverlies.

Advies
Het Voedingscentrum adviseert kinderen onder de dertien jaar om geen energiedrankjes te drinken en jongeren boven die leeftijd slechts 1 blikje per dag.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: ANP | Beeld:Robert Vos (ANP)