Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Advies aan ouders: ‘Breng je kind niet weg in eerste schoolweek’

Advies aan ouders: ‘Breng je kind niet weg in eerste schoolweek’

Advies aan ouders: ‘Breng je kind niet weg in eerste schoolweek’

Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept ouders op hun kinderen in de eerste week van het nieuwe schooljaar niet met de auto naar school te brengen. Volgens VVN verdubbelt het aantal verkeersslachtoffers onder twaalfjarige fietsers in september in vergelijking met de rest van het jaar.

Lees ook
Door deze leuke back-to-school artikelen wil je bijna zélf weer naar school

Dubbel zoveel auto’s, dubbel zoveel gevaar

Dat komt omdat er in september weer veel meer auto’s op de weg rijden en de scholieren opnieuw moeten wennen aan de verkeersdrukte. Als ouders hun kinderen in het begin van het schooljaar níet wegbrengen, maar ze aansporen om te voet of op de fiets te gaan, wennen ze aan de nieuwe route en de toegenomen drukte, stelt VVN. De organisatie wijst erop dat er na de vakantie acht miljoen auto’s op de weg rijden. Dat is het dubbele van in de zomerperiode.

Zeulen maar weer!

Na zes weken vakantie, moeten scholieren in Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een groot aantal Gelderse gemeenten maandag weer de schoolbanken in. Een week later begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden-Nederland. Een week daarna mag het noorden van het land weer gaan slepen met de boekentas.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock