Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zóveel kilo’s komen mannen aan in het eerste jaar vaderschap

Zóveel kilo’s komen mannen aan in het eerste jaar vaderschap

Zóveel kilo’s komen mannen aan in het eerste jaar vaderschap

Als je zwanger bent is het meer dan logisch dat je aankomt. Maar wist je dat de meeste mannen ook aankomen tijdens de zwangerschap van hun vriendin én het eerste jaar vaderschap? Onderzoek van LighterLife Fast heeft zelfs aangetoond dat kersverse vaders gemiddeld 8,5 kilo aankomen in dat eerste jaar. Ze hebben ook onderzocht hoe dat precies komt.

Mannen komen aan tijdens zwangerschap vriendin

Het onderzoek werd gehouden onder 1.500 mannen. Hieruit bleek dat 22% van de mannen meer dan 6,5 kilo aankwam tijdens de zwangerschap van hun vriendin. Ook in de periode na de bevalling kwam het vaak voor dat de mannen er nog meer kilo’s bij kregen. Dat heeft alles te maken met een gebrek aan energie en fysieke activiteit.

Geen tijd voor sport

Korte nachten, veel gehuil: de eerste periode met een baby is pittig. Uiteraard voor de vrouw die net bevallen is, maar ook voor de man. Volgens het onderzoek hadden vaders gemiddeld 74 minuten per dag minder de tijd om eigen activiteiten te doen. Activiteiten waar ze geen tijd meer voor hadden, bleken vooral fysieke activiteiten te zijn zoals sporten en wandelen.

Gebrek aan energie

Een work-out zat er dus vaak niet meer in, maar ook het gebrek aan energie is een reden dat veel vaders aankomen. Minder slaap zorgt ervoor dat de eetlust wordt verhoogd en er minder vet wordt verbrand. De meeste vaders die aan het onderzoek deelnamen, merkten pas dat ze waren aangekomen, nadat ze eerst een lange periode vermoeidheid hadden ervaren.

Lees ook
Bewezen: mannen negeren hun partner 388 keer per jaar

Workout met baby

Natuurlijk nemen we onze mannen niks kwalijk. Dad bods mogen er zijn! Mocht je vent zich nou zelf storen aan zijn overtollige kilo’s? Dan kan ‘ie altijd nog een baby-workout doen. Bekijk onderstaande video’s maar eens.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rich Allen (@rich_thee_entrepreneur)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PT Center Of Excellence (@ptcoe)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: FHM | Beeld: Getty Images