Deze gezonde ovenschotel met kikkererwten is ideaal als je niet zo veel tijd hebt om te koken. Je maak ‘m gewoon van tevoren en zet ‘m net voor het diner in de oven. Lekker én makkelijk!
Kikkererwtenschotel met gehakt
Voor 2 personen
Benodigdheden
150 gr gehakt
400 gr kikkererwten uit blik
1 paprika
200 gr prei
200 gr tomatenblokjes
1 ui
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
snufje zout en peper
evt. geraspte kaas
serveren met rijst/pitabroodjes
Bereidingswijze
Snipper het uitje en snijd de paprika en prei in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de ui, paprika, prei en kruiden toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Spoel de kikkererwten schoon onder de kraan in een zeef. Voeg daarna de tomatenblokjes en de kikkererwten toe en een snufje zout en peper. Bak dit ongeveer 5-10 minuten. Voeg dan eventueel nog een klein handje geraspte kaas toe. Laat dit smelten en zet dan het vuur uit. Serveer eventuele met rijst of brood.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie