Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kikkererwten curry

Kikkererwten curry

Health
Kikkererwten curry

Het is geen traditionele curry, maar wel een moderne variant met lekkere kruiden en veel smaak. Deze kikkererwten curry met tomaat en verse koriander serveer je met rijst. 

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel komijn
  • 0,5-1 eetlepel koriander
  • 0,5-1 eetlepel kruidnagel
  • halve theelepel kerriepoeder
  • snufje zout/peper
  • 1 tomaat
  • 100 ml water
  • eventueel paar theelepels allesbinder
  • verse koriander

Zo maak je het:

Snipper het uitje en giet een scheutje olie of een beetje boter in de pan. Bak het uitje op een zacht vuurtje aan samen met een geperst knoflookteentje en de gember. Na ongeveer 7-8 minuten, als het uitje heel zacht is geworden, voeg je de komijn, koriander, kruidnagel en kerrie toe. Voeg na smaak de kruiden toe.

Bak de kruiden ongeveer 1-2 minuten mee en voeg vervolgens 100 ml water en de kikkererwten samen met het vocht toe.

Laat vervolgens de kikkererwten mee warmen. Snijd ondertussen je tomaat in kleine blokjes en snijd je de verse koriander eventueel nog iets fijner. Als de kikkererwten warm zijn, voeg je de stukjes tomaat toe en laat je deze nog even mee warmen.

Na ongeveer 2-3 minuten is de curry klaar. Serveer de curry met rijst en verse koriander.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee