Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kies voor jezelf!

Kies voor jezelf!

Kies voor jezelf!

Ik zit vast en weet niet meer wat te doen. De tranen zitten steeds erg hoog. Werk is niet meer acceptabel voor me, maar ik moet wel. Ik ben namelijk alleenstaand ouder. Spiritueel zit ik vast, ik wil alleen nog maar zitten, uitrusten en andere dingen doen. Maar die zijn niet mogelijk. Hoe kom ik hieruit, ik weet het echt niet meer.

Coach Selma
Wat vervelend dat je voor jouw gevoel zo vast zit. Zoals je zelf al schrijft, jouw emmer zit vol en er kan echt niets meer bij. Hij stroomt letterlijk en figuurlijk over. Je tranen vloeien snel en dat is blijkbaar nodig om meer ruimte voor jou te creeeren. Laat ze maar komen, houd ze niet tegen.

Het gevoel van iets ‘moeten’, werkt destructief en geeft absoluut geen vrij gevoel. Heb je het naar je zin op je werk? Kun je iets anders gaan doen wat beter bij je past en wat je energie geeft in plaats van kost? Misschien kun je een loopbaancoach nemen?

Zoals ik het lees, zijn je grenzen bereikt en heb je begrenzing, structuur, ruimte en heel veel liefde nodig. Van jezelf, maar ook van anderen. Kijk eens of je een coach kan vinden die jou kan helpen met je gevoeligheid. Het is voor jou belangrijk dat je gaat leren je grenzen aan te geven en luistert naar wat je lichaam je zegt. Je lichaam geeft nu aan rust nodig te hebben. Negeer dat niet, luister er naar en probeer dat te accepteren.

Coaching
Wellicht kan jouw werk je loopbaancoaching aanbieden, vraag eens naar de mogelijkheden.

Ook zou ik een HSP coach nemen, om bezig te gaan met jouw gevoeligheid. Welke energiëen zijn van jou en wat hoort bij een ander en mag je daar dus ook laten. Op deze manier kun je je meer richten op wat goed en belangrijk is voor jou en leer je filteren.

Tips
Probeer eens een energie-dagboek bij te houden. Wat kost je energie en wat levert je energie op. Doe dit twee weken, elke dag. Zo krijg je inzicht in wat goed voor jou is en wat niet. Aan de hand daarvan kun je verdere keuzes maken. Ga elke dag iets doen waar jij energie van krijgt en wat jij leuk vindt. Dat kan heel simpel zijn, luister naar een mooie cd, lees een fijn boek, ga lekker koken of naar buiten. Of doe iets waar je om kunt lachen. Dit werkt bevrijdend voor jou en doe je volgens mij veel te weinig.

Besef dat jij elke dag zelf bepaalt hoe je dag eruit ziet. Jij maakt jouw keuzes, die kun je elk moment veranderen! Zorg goed voor jezelf dat heb je nodig en verdien je!