Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Kun je het beste voor of na het eten sporten?

Kun je het beste voor of na het eten sporten?

Kun je het beste voor of na het eten sporten?

Sport jij graag ’s ochtends voor het ontbijt? Of plan jij je work-out steevast na het diner? Dit zijn de gouden eetregels waar jij je het beste aan kunt houden.

Het sleutelwoord is balans. Eet de hele dag door voldoende. Met een lege maag sporten kan voor problemen zorgen, maar ook met een overvolle maag zware inspanningen verrichten, doet meestal meer kwaad dan goed.

Snack

Als je al geruime tijd niets meer hebt gegeten, is het belangrijk om iets kleins te eten voor je work-out. Doe dit zéker als je ’s ochtends sport. Zo heeft je lichaam voldoende energie om de sportsessie tot een goed einde te kunnen brengen. Kies voor een snack die rijk is aan koolhydraten (kies wel voor de gezonde soorten), voldoende eiwitten bevat, maar vooral een laag vetpercentage heeft.

Geen vet voor je sport

Vetten zijn niet per se slecht voor je. Onverzadigde vetten zijn zelfs goed. Al zijn ze niet geschikt om voor een work-out te consumeren. Het duurt een tijdje voor vetten verteerd zijn. Hierdoor kun je misselijk worden als je op en neer huppelt tijdens het sporten.

Wanneer?

Je kunt het beste tussen drie kwartier en een halfuur voor je work-out snacken. Als het even kan, bevat je snack liefst tussen de 200 en 300 kilocalorieën. Dankzij deze tips zul je in topvorm zijn om te gaan sporten. Ready, set, go!

sporten

copyright: giphy

 

Lees ook:

Bron: Flair.be