Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Geen groene vingers? Deze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen

Geen groene vingers? Deze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen

Geen groene vingers? Deze 8 kamerplanten zijn niet dood te krijgen

Planten geven een gezellige sfeer aan je huis. Maar het is niet voor iedereen weggelegd om deze planten ook goed te verzorgen. Vaak wordt het vergeten mensen om hun planten water te geven en binnen twee weken gaan ze al weer hangen en zijn ze niet meer te redden.

Niet getreurd, ook voor degene zonder groene vingers hebben we de ideale oplossing. 8 kamerplanten die bijna niet dood te krijgen zijn:

1. Monstera

Social media is helemaal in de ban van deze plant. De Monstera. Hij staat leuk in ieder interieur en heeft ook niet veel aandacht nodig. Zorg ervoor dat de aarde van de plant vochtig blijft en dan blijft ‘ie zelf gewoon rustig doorgroeien.

2. Yucca

Bij deze plant is het makkelijk te herkennen of het goed gaat met de plant. Je moet daarvoor even aan de stam van deze plant voelen. Als hij wat zacht aanvoelen, dan wordt het tijd om deze plant iets minder water te geven. Ook is het voor de Yucca goed om hem genoeg zonlicht te geven

3. Ananasplant

Deze plant is ideaal voor de mensen die ’s avonds tijdens het slapen altijd snurken. En ook voor de mensen zonder groene vingers is deze plant ideaal. Hij heeft namelijk maar een keer per week water nodig.

4. Calathea

Deze prachtige plant is er in verschillende kleuren en vormen. Lekkere simpele plant ook. Deze heeft namelijk maar twee keer per week water nodig en voilà. Jij hebt een mooie kamerplant in je huis.

5. Cactus

De cactus is de sterkste kamerplant van allemaal. Deze overleeft zelfs de ergste omstandigheden. Het is bijna een prestatie om deze plant dan ook dood te krijgen. Het maakt dan ook weinig verschil of je hem een maand lang geen water geeft of op een hele droge plek neer zet. De cactus is tegen alles bestand. Het enige wat de cactus niet zo leuk vindt is als je hem te lang in de felle zon zet.

6. Aloë Vera

Deze kamerplant is helemaal ideaal voor degene die weinig verstand van planten hebben. Deze plant heeft namelijk amper water nodig. Het enige wat hij heel fijn vindt is wat zonlicht. Zet je plant dus lekker in het zonnetje.

7. Zamioculcas

De Zamioculas is ook heel populair onder de kamerplanten. Ook deze is namelijk lekker makkelijk te onderhouden. Geef hem een keer in de drie weken een flinke slok water en zet hem op een lekker plekje waar ie genoeg zonlicht krijgt.

Lees ook
Kamerplanten zijn vanaf nu verleden tijd! Kweek je eigen spicy piemelplant

8. Graslelie

Deze laatste kamerplant is ook zeer snel tevreden. Zowel als in de zon als in de schaduw doet hij het goed. Vergeet alleen niet dat deze plant ongeveer wel twee keer per week dorst krijgt en water nodig heeft.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages