Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het is bewezen: als je vaak kaas eet leef je langer

Het is bewezen: als je vaak kaas eet leef je langer

Het is bewezen: als je vaak kaas eet leef je langer

Kaas is iets waar wij Hollanders dol op zijn, de meeste dan in ieder geval. Kaas op een pizza, of door de pasta, of gewoon een lekker kaasplankje met allerlei soorten verschillende kaasjes. En kaas is dus niet alleen lekker, uit onderzoek is nu gebleken dat als je kaas eet, je ook langer zal blijven leven. 

Goed voor je gezondheid

Kaas is dus gezond, als je er niet te veel van eet natuurlijk. Maar het blijkt nu dus dat je er ook nog eens langer door zal blijven leven. Dat is goed nieuws. De Universiteit van Texas heeft het stofje spermidine onderzocht. Dit stofje heeft een goede werking op je gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat levercellen die beschadigd zijn, zich niet langer meer zullen gaan delen. En ook fibrose van je lever tegengaan en de kans op leverkanker verkleinen. En dat stofje spermidine zit dus ook in kaas.

Lees ook
Bewezen: ijs eten als ontbijt maakt je slimmer

Langer leven

Maar dat is nog niet alles. Want naast het feit dat kaas voordelen heeft voor je leven, zou het ook je levensverwachting kunnen verhogen. En tot nu toe is dit alleen nog maar getest op muizen, niet op mensen. Maar de resultaten van dat onderzoek zijn zeer hoopvol. Muizen die spermidine toegediend kregen, leefden ongeveer 25% langer dan de muizen die dit niet toegediend kregen. Nou moeten we er wel even bij vermelden dat niet alle kazen spermidine bevatten. Kazen dit dit wel bevatten zijn: brie, blauze kazen, cheddar, bepaalde soorten mozzarella en Parmezaanse kaas. Dus op maar de supermarkt!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: GettyImages