Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jess test: haar wassen met cola

Jess test: haar wassen met cola

Jess test: haar wassen met cola

Een masker van rauwe eieren maakt je doffe haar weer stralend en aambeienzalf laat je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Als we de onderzoeken op internet mogen geloven schuilt er achter elk product wel een geheime werking. Harde feiten of lariekoek? VIVA’s Jessica stelt zich op als proefkonijn. Vandaag in Jess test: haar wassen met cola.

Afgelopen maart onthulde actrice en model Suki Waterhouse haar beautygeheim aan US Weekly. Hoe zij ervoor zorgt dat haar haar altijd zo goed in model zit? Ze gooit er gewoon een flinke scheut Coca Cola doorheen. Als je het mij vraagt niet de meest voor de hand liggende keuze, maar volgens Suki doet de frisdrank wonderen voor je haar. Cola zou zorgen voor volume en een lekker warrig effect.

Ik moet toegeven dat ik wat huiverig ben. Eerlijk gezegd kan ik me niet voorstellen dat mijn haar er van een spoelbeurt cola beter uit gaat zien. Maar stiekem ben ik ook wel benieuwd wat het dan wél zal doen. Tijd voor de test!

IMAG0085 2IMAG0088 2
Dit is mijn haar zoals het er normaal gesproken uitziet. Voor mijn doen is het vandaag wat aan de steile kant, omdat het de hele dag vast gezeten heeft. M’n haar is vrij droog en het klit snel, waardoor ik vrees dat de cola er een bos stro van gaat maken. Maar goed, wie niet waagt wie niet wint…

IMAG0100 2IMAG0106 2
Het moment van de waarheid. Ik heb voor de gelegenheid een grote fles cola (Coca Cola, naar Suki’s voorschrift) aangeschaft. Terwijl ik richtingaanwijzingen krijg van mijn broertje die bulderlachend toekijkt, giet ik de cola over m’n hoofd. Echt aangenaam voelt het niet. De frisdrank is flink koud en bovendien klinkt het alsof er op mijn hoofd een paar bruistabletten in water opgelost worden. Ik vind het een ongemakkelijk gevoel.

IMAG0119 2
Geen idee hoe je zoiets het best aanpakt, maar ik dompel m’n haar maar een paar keer goed onder in de afwasbak, waar inmiddels een flinke laag cola in staat. Ondertussen belanden er een paar druppels in m’n ogen en ik moet zeggen: comfortabel is anders. Na een paar minuten cola-dippen houd ik het voor gezien. Ik knijp m’n haar uit en bind het als een knot op m’n hoofd. Onder de douche spoel ik het grondig uit.

IMAG0130
Normaal gesproken zweer ik bij crèmespoeling, omdat er na het wassen met shampoo anders een bos touw op mijn hoofd over blijft. Maar omdat dat spul nu waarschijnlijk het effect verpest, laat ik de fles conditioner voor wat het is. Gek genoeg is m’n haar niet eens klitterig. Als ik de douche uitstap heeft mijn haar inderdaad een vrij warrige look, maar ik durf niet met zekerheid te zeggen of dat op andere dagen minder is. Omdat het wel even kan duren voordat mijn dikke haar droog is, zet ik er de föhn op.

IMAG0138 2 IMAG0145 2
Het eindresultaat! Ik had er weinig van verwacht, maar ik moet toegeven dat het absoluut niet tegenvalt. Mijn haar klit niet en is ook niet extreem droog geworden. Suki heeft gelijk, het ziet er wat wilder uit. Het lijkt een beetje alsof ik van het strand kom.

IMAG0152
Deze foto is van the day after, zonder stylingsproducten. Ik zie het effect niet extreem, maar m’n haar voelt licht aan en valt – nog steeds zonder te borstelen – gemakkelijk in model. Voor het eerst in m’n leven ga ik zelfs met ongeborsteld haar de deur uit. Misschien toch vaker doen, zo’n colakuur.

Meer ideeën voor Jessica om te testen? Mail ze naar jessica.sindelka@sanoma.com.

Lees hier alle andere ‘Jess test’-artikelen.