Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Je lichaamshouding is belangrijker dan je denkt

Je lichaamshouding is belangrijker dan je denkt

Health
Je lichaamshouding is belangrijker dan je denkt

Bewust omgaan met je lichaamshouding is heel belangrijk. Je houding vertelt enorm veel over jezelf tijdens een gesprek. Maar hoe verzorg je je houding dan? We doen een beroep op mindfulness en gingen op zoek naar makkelijk toepasbare tips.

Invloed van je lichaamshouding
Een slechte lichaamshouding kan leiden tot pijnlijke spierspanning, rug-, nek- en schouderpijn. Ook hoofdpijn en vermoeidheid kunnen hiervan een rechtstreeks gevolg zijn omdat je niet voldoende diep kunt inademen.

Onderzoek heeft aangetoond dat een krachtige houding stress kan verminderen en leidt tot betere prestaties. Zo zou het nuttig zijn om vijf minuutjes voor een sollicitatie een standvastige lichaamshouding aan te nemen. Mensen gaan je sneller opmerken als je een zelfverzekerde lichaamshouding aanneemt.

Wat moet je doen?
Voor je je lichaamshouding aanpast moet je eerst bewust worden van je houding. Ga voor de spiegel staan en bestudeer je houding.

1. Sta recht
Recht je rug, schouders naar achter, borst vooruit, kin omhoog. De juiste houding zorgt ervoor dat de aandacht naar je wordt toegetrokken en je krijgt er meer respect door. Het toont wilskracht en vastberadenheid.

2. Maak jezelf groot
Het is niet omdat je (meestal) kleiner bent dan je mannelijke collega’s, dat je minder indruk kunt maken. Maak jezelf breder, zo laat je zien dat je stevig in je schoenen staat.

3. Houd je houding on point, ook als niemand kijkt
Zelfs wanneer niemand je kan zien, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek, is het belangrijk een imposante houding aan te nemen. Het geeft je meer moed, je zal vanzelf enthousiaster klinken en je zal alerter reageren. Daarbij is een goede houding ook beter voor je lichaam.

4. Durf oogcontact te maken
Oogcontact is de sleutel tot een goed gesprek. Zo laat je zien aan je gesprekspartner dat je geïnteresseerd bent, maar ook dat je zelfvertrouwen hebt. Als je geen oogcontact durft te maken, kom je zwak en onderdanig over.

via GIPHY

5. Stem je houding af op die van je gesprekspartner
Je kunt sneller je gesprekspartner bereiken als je je houding op die van hem of haar afstemt. Als je dezelfde houding aanneemt als je gesprekspartner, gaat hij of zij zich begrepen voelen.

Kortom: ga bewust en aandachtig om met je lichaamshouding!

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee