Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Je huisdier vindt deze planten wél leuk (en jij ook!)

Je huisdier vindt deze planten wél leuk (en jij ook!)

Je huisdier vindt deze planten wél leuk (en jij ook!)

Planten en huisdieren blijven tricky omdat je natuurlijk zeker wilt weten dat de groene vrienden niet giftig zijn voor je kat of hond mocht die een keer een groen blaadje willen proeven. Gelukkig kun je deze mooierds zonder zorgen in huis halen.

Lees ook: Do’s and don’ts: zo houd je die basilicumplant wél levend

1. Nestvaren

Deze varen doet het ook goed als je niet gezegend bent met (veel) natuurlijk lichtinval in huis. Ook leuk: deze plant kun je prima aan een wand hangen.

2. Calathea rattlesnake

Het printje van de bladeren verraadt hoe de plant aan z’n naam komt. Je hoeft ‘m slechts een keer per week water geven, easy peasy dus! 

3. Luchtplant Xerographica

Deze luchtplantjes halen hun voedingsstoffen uit, jawel, de lucht. Hartstikke handig, want omdat ze geen aarde nodig hebben kun je ze prima ophangen. Een tot twee keer in de week besproeien met wat (regen)water en klaar ben je.

 

4. Groene Peperomia

Heb je geen groene vingers? No worries, bij deze plant kun je weinig verkeerd doen. En mocht-ie dan toch op sterven na dood zijn: je kunt deze groene rakker gemakkelijk stekken.

 

Een bericht gedeeld door Kate Pham (@leaf_haus) op

5. Cast iron plant

Deze plant groeit oorspronkelijk dicht bij de grond in Japanse en Taiwanese regenwouden, ze zijn dus gewend aan weinig zonlicht. Zet ze daarom niet te dicht in de buurt van een raam. 

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BuzzFeed.com | Beeld: Instagram, iStock