Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Janouk’s Whole30 challenge: Week 2

Janouk’s Whole30 challenge: Week 2

Janouk’s Whole30 challenge: Week 2

Redacteur Janouk neemt deel aan de Whole30 Challenge, een dieet dat afgeleid is van het paleo, waarbij je dertig dagen geen zuivel, suiker, granen, peulvruchten en alcohol nuttigt. Wekelijks geeft ze hier een update met haar ervaringen.

Lees ook: Janouk’s Whole30 Challenge: Week 1

Gewend
Inmiddels is dit alweer de tweede week en moet ik zeggen dat ik aardig gewend raak. Ik heb weinig tot geen last meer van hoofdpijn, dat lucht op. Ook weet ik mijn weg in de supermarkt aardig te vinden. Hoewel ik er de eerste week langer over doe dan normaal om mijn boodschappen te halen, schiet het deze week juist lekker op. Ik skip braaf het gangpad met zuivel, de koelingen, de bakkersafdeling, de chips en alcoholpaden. Moeiteloos. Had ik aan het begin verwacht vooral een borrel te missen, moet ik nu zeggen dat ik dat misschien wel het minst mis. Ik denk zelf dat het komt doordat je meerdere dingen niet mag eten, dat je daardoor niet één ding in het specifiek mist.

Tegenzin
Braaf maak ik op maandag een salade. Ik werk vandaag weer op de redactie en aangezien ik in de kantine mijn lunch niet kan samenstellen, zal ik hem zelf moeten maken. Witlof, forel, appel, noten, nog wat andere Whole30-proof ingrediënten en mijn lunchbox zit weer vol. Jaloers kijk ik dan tijdens de lunch toch wel naar de crackers en hummus-spread van mijn collega’s. Eén van hen merkt op dat ik niet veel plezier lijk te hebben van mijn salade. Ik lach het weg. In principe zijn die salades heerlijk. Ik mis gewoon mijn lekkere pistoletje. Nog maar 2,5 week, troost ik mijzelf.

Wilskracht
Wat ik deze week vooral merk is dat het dieet ook voor een groot deel op je instelling en wilskracht gefocust is. Ik word soms wat nukkig als ik een ingrediëntenlabel check of weer eens iets af moet slaan. Precies verklaren kan ik het niet, want ik blijf erbij dat het dieet prima vol te houden is.

Op zondagmiddag heb ik een groot feest. De tante van twee van mijn beste vriendinnen wordt 50 en geeft een gigantische high-tea. Maanden geleden heb ik al beloofd te helpen op deze dag, maar in die Whole30 had ik even geen erg. Deze tante maakt de heerlijkste gerechten en ik weet bij voorbaat al dat het een moeilijke dag gaat worden. Vriendinnenlief lachen met toe  (of uit, zoals alleen zij dat mogen). Watertandend kijk ik toe hoe goudbruine scones uit de oven gehaald worden, bonbonnetjes op schotels gaan, quiches op grote borden gelegd worden en de flessen wijn koud gezet worden. Balen.

Ik houd me sterk en lepel zelf maar weer een salade naar binnen voor de gasten komen. Ik kijk inmiddels wel uit naar volgende week. Volgens het boek zou ik dan resultaten moeten gaan zien en merken. Bring it on!