Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Jacqueline & Caroline wilden meer creativeit

Jacqueline & Caroline wilden meer creativeit

Jacqueline & Caroline wilden meer creativeit

Wat gebeurt er als een creatieve tweeling de ruimte heeft voor hun ideeën? Dan krijg je Het GrachtenAtelier!

Wat is Het GrachtenAtelier?
Het GrachtenAtelier verzorgt actieve, creatieve en culinaire workshops & totaalprogramma’s voor vrijgezellenfeesten, familie-uitjes en bedrijfsuitjes.

Hoe kwamen jullie op het idee om dit met z’n tweeën te beginnen?
Wij hebben altijd al gezegd dat we samen iets wilden gaan doen. Toen Jacqueline na haar 1,5 jaar durende zeilreis hoogzwanger terug in Nederland kwam, was Caroline net voor zichzelf begonnen als freelance mode-ontwerpster en werkte ze al jaren als kunstenares. Onze moeder ging net met haar winkel verhuizen naar een grachtenpand met een schitterende werfkelder en toen bleek het moment daar rijp voor te zijn. Wij konden een gedeelte van de werfkelder huren, Jacqueline wilde een creatievere baan en Caroline kon haar capaciteiten perfect gaan inzetten. Dus samen een atelier starten, waar we diverse creatieve workshops zouden gaan geven. Inmiddels doen we veel meer en huren we de hele benedenverdieping.

Zijn jullie fulltime met Het GrachtenAtelier bezig of doe je er ook nog iets naast?
Elke dag zijn we met het GrachtenAtelier bezig. Het eerste jaar verhuurde Caroline zich nog als freelancer en had Jacqueline er een parttime baan naast, inmiddels loopt het bedrijf zo goed dat we ons helemaal concentreren op het GrachtenAtelier en dit combineren met ons gezin.

Hoe zijn de taken verdeeld?

Caroline is verantwoordelijk voor alle creatieve processen en workshops. Caroline is erg handig met allerlei computerprogramma’s en houdt de website bij. Zij ontwerpt het POS materiaal en drukwerk en bewerkt ook foto’s van klanten in de computer voor de Andy Warholl Portretworkshop. Daarnaast regelt zij alle inkopen voor de creatieve workshops.

Jacqueline is verantwoordelijk voor de PR, Marketing & Verkoop, de planning van het personeel en het uitdenken en begeleiden van alle trainingen en culinaire workshops. Daarnaast schrijft Jacqueline alle teksten voor de website, nieuwsbrieven en advertenties.

Wij hebben beide echt andere talenten en samen is dit de ideale combinatie voor het GrachtenAtelier. Caroline is zeer creatief en verrassend en Jacqueline is resultaatgericht, beschikt over een groot organisatietalent en is gewend om mensen te coachen en aan te sturen. Samen houden we elkaar scherp en vormen we een kleurrijk geheel. Het grappige is dat de verdeling vanzelf zo is gegaan. Als je met nul begint pak je allebei dingen op die je leuk vindt om te doen en waarvan je denkt dat het nodig is. We spreken elkaar aan op dingen die beter kunnen en kunnen enorm genieten van de successen die we al bereikt hebben.

Hoe is het om met je tweelingzus te werken?
Vreselijk leuk! We hebben aan één woord genoeg en we bewonderen elkaar om elkaars kwaliteiten en richten ons vooral op de dingen waar we goed in zijn.

Kun je werk & privé gescheiden houden als je met je zus werkt?
Het loopt wel in elkaar over, maar dat vinden we niet erg. We zijn allebei net weer moeder geworden en dan is het schipperen met je eigen tijd. Zwangerschapsverlof zat er voor ons niet in. Gelukkig hebben we allebei enorm veel energie en hebben we ook goede mensen om ons heen verzameld die ons met veel enthousiasme helpen. Sinds we samen werken zien we elkaar privé wel minder, dus dat proberen we er wel in te houden, want ook dat blijft gezellig.

Hoe vinden jullie de balans tussen werk & privé?
Wij zijn altijd aan het werk. We hebben beide zoveel ideeën en combineren dit bedrijf met onze gezinnen, dus dat is bij elkaar best druk. We hebben allebei drie dagen kinderopvang en beide werken we elke avond wel eventjes en soms tot diep in de nacht. We denken dat dit straks wel minder gaat worden, maar zolang je nog aan het opzetten bent kun je bezig blijven. We vinden het ook allebei erg leuk om te doen en krijgen er gelukkig veel energie van en dan is het niet erg om hard te werken. Daarnaast is het natuurlijk ideaal dat we niet meer in de file hoeven te staan en op tijd de kinderen van crèche op kunnen halen. Voor hen is het veel rustiger geworden. En tja, een wasje is tussendoor ook snel even gedaan, dus dat hoef je nu niet meer allemaal ’s avonds te doen.

Wat zijn jullie ambities verder?
We zitten onder de winkel van onze moeder en over een jaar of 5 nemen we waarschijnlijk het hele pand over. We zijn klein begonnen en blijven ons vernieuwen. We zijn nu druk met het opzetten van een totaalconcept voor bedrijven en het uitdenken van allerlei nieuwe creatieve teambuildingsdagen. Ambities hebben we zeker en het GrachtenAtelier met deze prachtige lokatie, biedt nog zoveel mogelijkheden, dat we er voorlopig lekker druk mee zijn.

Meer weten?
Wil je meer weten over de twee zussen en hun creatieve bedrijf? Kijk dan op de site van Het GrachtenAtelier!