Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is slapen met je beha aan slecht voor je gezondheid?

Is slapen met je beha aan slecht voor je gezondheid?

Is slapen met je beha aan slecht voor je gezondheid?

We maken het allemaal weleens mee ’s avonds: te lui om je tanden te poetsen, je gezicht te reinigen of je beha uit te doen. Maar is het wel zo gezond om te slapen met je beha aan?

Er zweeft heel wat informatie rond op het internet over het al dan niet dragen van een beha wanneer je slaapt. Maar experts zeggen nu dat er geen enkel onderzoek is dat bewijst dat het slecht is om je beha 24/7 te dragen.

Een van de meestvoorkomende mythes is dat er een verband zou bestaan tussen het slapen met een beha aan en een verhoogd risico op borstkanker. Zoals we al zeiden: er is geen enkel bewijs van zo’n verband. In 2014 bleek zelfs uit een studie, uitgevoerd door de Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, dat er geen enkel aspect van je beha (cupmaat, hoe vaak je ‘m draagt, de beugel of de leeftijd waarop je een beha begon te dragen) een link had met borstkanker.

Zijn er voordelen aan slapen met je beha aan?

Dat gezegd te hebben: zijn er dan wel voordelen aan het dragen van een beha terwijl je slaapt? Sommige vrouwen geloven dat wanneer je je beha dag in, dag uit draagt, je de ronde vorm en elasticiteit behoudt. Maar wetenschappers zeggen dat het borstweefsel automatisch vervangen wordt door vet als we ouder worden. En dus is het logisch dat onze borsten na een tijdje op natuurlijke wijze gaan hangen. En helaas is er nog steeds geen beha uitgevonden die de gevolgen van zwaartekracht kan voorkomen.

Kortom: doe je je beha voor het slapen gaan liever uit? Prima. Voel je je comfortabeler als je beha je borsten ook ’s nacht op hun plaats houdt, is dat even prima. Een zachte, katoenen beha zal in dat geval minder strepen achterlaten dan een push-upbeha met beugels. Kies dus voor een beha waarbij jij kunt relaxen tijdens je slaap. En weet vooral: je borsten zijn veilig, hoe dan ook.

Lees ook

Gif: Giphy