Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dít is de reden waarom iedereen zo gek is op matcha!

Dít is de reden waarom iedereen zo gek is op matcha!

Dít is de reden waarom iedereen zo gek is op matcha!

Als jij vaak in koffiebarretjes vertoeft en niets liever doet dan urenlang bijkletsen met je bestie onder het genoten van chai tea lattes en cheesecake, dan heb je vast de term ‘Matcha’ weleens horen vallen. Het groene goedje ziet er niet bijster aantrekkelijk uit, en toch staat het tegenwoordig bijna overal op de kaart. Why oh why?

Groene smurrie?
Matcha lijkt anno 2016 overal in verwerkt te worden. Was het groene poeder eerst alleen in thee of koffie te krijgen, nu wordt het ook zonder pardon in smoothies, taart, sappen en koekjes verwerkt. En dat terwijl de smaak een beetje – tsja – gras achtig is.

Japanse groene thee
Matcha is everywhere, dat is duidelijk. Maar wat is het eigenlijk? Het is een Japanse groene thee, die erg goed voor je schijnt te zijn. Het verschil met deze thee en de ‘normale’ groene thee, is dat deze theebladeren beschermd worden tegen direct zonlicht, tot ongeveer 20 dagen voor ze geplukt worden. Dit omdat op die manier de productie van chlorofyl in de plant versneld wordt. Na het plukken worden de bladeren tot poeder gemalen.

Gezondheidsvoordelen
De aanwezige chlorofyl in het stofje, zou erg goed zijn voor een heldere en glowy skin – en daar worden we natuurlijk gelik al enthousiast van. Maar dat is niet het enige, want ook zit er veel L-theatine in Matcha. Dit is een aminozuur die stress en onrustigheid zou verminderen. Ook barst de Matchaplant van de antioxidanten, waardoor het de kans op een aantal soorten kanker en hartklachten zou verminderen. En dat zou zomaar eens de reden kunnen zijn dat alle bloggers en modellen tegenwoordig zweren bij Matcha!

Op traditionele Japanse wijze, drink je Matcha met heet water als thee. Maar je kunt het ook prima drinken in iced lattes, warme chocolademelk en zelfs cocktails zouden erg lekker zijn met Matcha. Ben jij ook al fan?

Bron: Pure Wow

Lees ook: