Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is ondergoed dragen ongezond?

Is ondergoed dragen ongezond?

Is ondergoed dragen ongezond?

String Lola

Heb jij ook zo’n hekel aan zichtbare randen van je onderbroek in je lievelingsjurkje? Of een string die veel te strak zit? Of het shortje dat bij de minste beweging al boven je spijkerbroek uit komt piepen? Probeer het dan eens een dagje zonder ondergoed!

 

Volgens gynaecoloog Nicolas Raine-Fenning is het beter om géén ondergoed te dragen, dan het verkeerde soort ondergoed. Polyamide of nylon ondergoed (meestal gebruikt bij goedkope broekjes van nep kant) zou volgens Raine-Fenning zelfs met een waarschuwing moeten komen. Door het ondergoed langere tijd te dragen, loop je volgens hem een veel groter risico op huidirritatie en vaginale infecties.

Ook het corrigerende Bridget Jones-ondergoed doet ons meer kwaad dan goed. De broekjes strijken de “wobbly bits” dan wel mooi strak, ze duwen ook je interne organen dichter op elkaar dan de bedoeling is. Dat is niet alleen oncomfortabel, maar kan op lange termijn ook slecht zijn voor je lichaam.

Dokter Raine-Fenning raadt aan om zo veel mogelijk katoenen ondergoed te dragen, en ook eens af en toe een dagje zonder te gaan – om de boel wat te “laten luchten”.  Als je je daar niet comfortabel bij voelt, of gewoon niet de hele dag op wil letten hoe je gaat zetten (tenzij je natuurlijk een Basic Instinct-momentje wil creëren), kan je ook eens proberen te slapen zonder ondergoed. Of helemaal naakt, wie weet wat dat doet voor je seksleven…

copyright: giphy

copyright: giphy

 

Lees ook:

 

Bron: Daily Mail