Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Is een bubbelbad nou écht zo schadelijk voor je vagina?

Is een bubbelbad nou écht zo schadelijk voor je vagina?

Is een bubbelbad nou écht zo schadelijk voor je vagina?

Het is heerlijk om af en toe in een bubbelbad te zitten en te relaxen. Misschien heb je wel eens gehoord dat dit niet goed is voor je vagina. Is dit een fabel of een feit? Wij leggen het je uit. 

Schadelijk?

Het antwoord op deze vraag is: ja. Een bubbelbad is voor je vagina niet heel erg goed. Dit komt door de hoge tempraturen van een jacuzzi, bubbelbad of een normaal bad. De kans op infecties is groter bij warm water. Als je je bad goed schoon houdt, is de kans op infecties minimaal. Ga je regelmatig naar een wellness waar ook andere mensen in de baden zitten, dan heb je meer kans om een infectie op te lopen.

Chemicaliën

Het hangt er dus van af hoe schoon de baden bij een wellness zijn. Je zult misschien denken dat het dan goed is meer desinfecterende middelen te gebruiken zodat het allemaal nog schoner wordt, maar ook dit is niet altijd de oplossing. Als er in het water te veel desinfecterende middelen zitten, kun je weer sneller een schimmelinfectie oplopen. Dit komt omdat je vagina al die middelen niet gewend is. Ook voor chemicaliën moet je oppassen. Chemicaliën zitten in bepaalde parfum of badproducten. De chemicaliën die in die producten zitten kunnen effect hebben op de zuurtegraad van de vagina. Dit kan ook weer voor vervelende infecties leiden.

Lees ook
In bad of onder de douche? Volgens experts is dít de beste keuze

Veilig in een bubbelbad?

Als je zo veilig mogelijk wilt bubbelen is de beste manier om zelf een bubbelbad of jacuzzi te kopen. Zorg er wel voor dat je geen geparfumeerde badproducten in het bad doet. Let er ook op dat het water niet té heet is. Is een eigen bubbelbad iets te veel van het goede? Dan is het ook niet heel erg om af en toe bij de wellness in een bubbelbad te zitten. Blijf voor de zekerheid niet al te lang in het water, droog alles meteen goed af en spoel je lichaam af als dit mogelijk is. Nog steeds bang voor infecties of loop je snel infecties op? Dan is het verstandig om het bubbelbad zo veel mogelijk te mijden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images