Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is de dus waarom je niet kunt slapen zonder deken!

Dit is de dus waarom je niet kunt slapen zonder deken!

Health
Dit is de dus waarom je niet kunt slapen zonder deken!

Je slaapkamer voelt aan alsof het er zo’n honderd graden is, de ventilator naast je bed is stuk én je ligt met z’n tweeën in bed. Krijg je het al warm? Slapen in de zomer is soms echt geen pretje. En toch kruip jij altijd onder de dekens, en kun je simpelweg de slaap niet vatten als je zonder dekentje in bed gaat liggen. Hoe kan dat?

Motherboard vroeg zich of hoe dit nou kan en raadpleegde Hans Hamburger, slaapdeskundige en hoofd van het Amsterdam WaakSlaapCentrum in het Slotervaartziekenhuis en Boerhaave Medisch Centrum.

Afkoelen

Slaapdeskundige Hans verklaart dat het te maken heeft met kou – hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Hoe warm je het ook is, en hoeveel je ook zweet zodra je onder de dekens kruipt; zelfs met warm weer koel je af ’s nachts.

Vochtig en klam

“Meestal gaan we naar bed nadat we de hele dag druk zijn geweest of net hebben gedoucht. We zijn dan vochtig en klam en dan koel je enorm af doordat je transpireert.” Dit gebeurt geleidelijk en op een gegeven moment zul je het dan koud krijgen. “Om dit te voorkomen moeten we dus iets hebben om over ons heen leggen,” vertelt Hans.

Slapen in je blootje

Aan Motherboard vertelt de slaapdeskundige ook nog dat je beter niet naakt kunt gaan slapen, omdat je dan veel te snel zult afkoelen tijdens je slaap. Zo zul je vaker wakker worden in de nacht van de kou, en minder nachtrust krijgen.

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan

Shoppen is altijd een goed idee