Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Start – De Bikini Challenge, in 8 weken zomerproof

Start – De Bikini Challenge, in 8 weken zomerproof

Start – De Bikini Challenge, in 8 weken zomerproof

 

Week 1 – Lekker eten en relaxed op het strand

 

We starten NU
Wow, wat is het mooi weer deze week; bijna Bikini weer. Zou dat een teken zijn? Een extra motivatie boost om NU te starten met gezonder eten, vitaler leven en slanker zijn!
Want dat is het doel van deze challenge. Het goede nieuws: je hoeft geen ingewikkeld dieet, vaste recepten, specifieke voedingsmiddelen of shakes en dergelijke te volgen. Jij doet het op jouw manier, met het eten en drinken waar jij van houdt. Jij doet het zelf!

Jij maakt je verlangen waar
Je ontdekt de komende acht weken hoe je het doet: afvallen op je eigen manier, met je eigen voorkeuren en dus zonder strenge voorschriften of eetregels en zonder frustraties. Jij wordt zelf de baas over je eetgedrag. Je eet alleen minder omdat jij dat graag wilt, omdat jij een verlangen hebt, een doel.

Dag uitstel, hallo resultaat
Zie deze Bikini Challenge als een kickstart. Een kans om je eetgedrag en levensstijl te veranderen. Een kans om het te doen. Echt te doen! Meedoen heeft natuurlijk wel consequenties. We vragen 100% commitment: lees de tips elke dag, doe de opdrachten, probeer de recepten en vraag hulp als dat nodig. Er is altijd wel iemand in de groep met net een andere invalshoek waardoor je een eyeopener krijgt waarmee je vooruit kan. Blijf niet hangen in klagen & machteloosheid ‘arme ik’; maar gebruik de kennis, goede wil, steun en positieve ervaringen van anderen om zelf weer in beweging te komen. Alleen acties leiden tot resultaat. Je moet het wel DOEN!

Je doet het zelf, maar niet alleen
Ik vind het fantastisch dat de Facebookgroep inmiddels zo groot is. Zoveel mensen die positief een verschil willen maken deze acht weken. In hun gewicht en in het omgaan met eten. Dat is toch uniek! Het is wetenschappelijk onderzocht dat samen afvallen beter werkt dan in je eentje ploeteren. Dat bieden Flair en ik jullie met deze groep heel graag aan. Je doet het met elkaar.

Elke dag motivatie en tips
Naast de steun van anderen, hebben we ook een programma. Dat ziet er de komende acht weken zo uit:

  • Maandag: Weekopdracht van Mieke Kosters
  • Dinsdag: Filmpje van Mieke
  • Woensdag: Ervaringen van Femmigje
  • Donderdag: 20.30 uur chatuurtje waarin Mieke in de groep vragen beantwoordt
  • Vrijdag: Motivatiemomentje
  • En de hele week door tips & recepten

Alles wordt je aangeboden in de facebook groep. En in Flair houden we je op de hoogte middels mijn column.

Bruisend en relaxed op het strand
Ik weet uit ervaring hoe goed het voelt om in bikini naar de zee te lopen, zonder je buik direct te bedekken. Hoe heerlijk het is om in je strandstoel te genieten van een glas wijn zonder schuldgevoel. Hoe leuk het is om wel de energie te hebben om hard te lopen of met je kinderen te beachballen, zonder dat plofferige gevoel na te veel eten.

Afvallen is kiezen: nu eten of straks dat bikinilijf
Jij doorbreekt in deze challenge je eigen dikmakende gewoontes en kiest een slank alternatief. Dat geeft je direct een goed gevoel. Gun jezelf dat gevoel! Ga op zoek naar die slanke, vitale versie van jezelf. Die zit in iedereen.
Ik hoop dat je samen met elkaar de jouwe vindt of behoudt!

Heel veel succes!

Mieke Kosters

 

Bikini-opdrachten van deze week: De Detox

“She turned her can’ts into can’s and her dreams into plans”
Mindset: je mag alles, je kiest er niet altijd voor

Pak zelf de regie
Deze challenge draait om jou, je eigen voorkeuren en je eigen lichaam. Ik hoop dat je leert daar weer naar te luisteren. En dus dat je zelf regie pakt op je eetgedrag. Heel belangrijk is het inzicht dat je alles mag eten. Ik ben niet je moeder die bepaalt wat, wanneer & hoeveel jij eet. Jij bent volwassen en bepaalt dat zelf. Daar gaat het juist om: je eigen verantwoordelijkheid nemen. Niet afhankelijk zijn van externe eetregels of een of andere goeroe. Zelf kiezen. Dus: of dat nu melkchocola, pure chocola, helemaal geen chocola is, wel brood, geen koolhydraten, wel suiker, geen suiker, etc. ik ga daar niet over; jij bepaalt.

Waarom eet je?
De kern van mijn methode gaat niet over wat je eet, maar waarom je eet. En over het besef, dat de hoeveelheid eten die je in je mond stopt, een keuze is. Een keuze tussen je korte termijn ‘need’: NU ETEN en je lange termijn doel: STRAKS SLANKER ZIJN. Vaker gaan voor dat lange termijn doel en dus ‘nee zeggen’ maakt je slanker. Je ervaart hoe leuk en lekker afvallen eigenlijk is. Kiezen voor je lange termijn doel zorgt er 100% zeker voor dat je je vele malen blijer en trotser voelt dan na toch iedere keer overeten: Jij bepaalt!

Deze week krijg je 4 opdrachten:

1. Bepaal en visualiseer je ideaalbeeld
Waarom doe jij mee aan deze challenge, waar droom je van als het gaat om eten en gewicht, van welk beeld van jezelf word jij blij? Maak een collage van dit beeld en kies drie kernwoorden die staan voor jouw verlangen. Zorg dat je de collage en de kernwoorden deze acht weken niet kunt vergeten!

2. Doorbreek drie dikke gewoontes
Als je weet wat je wilt bereiken is vraag 2: hoe kom je daar?
Deze challenge begin jij met het doorbreken van drie dikmakende gewoontes. Bijvoorbeeld: tweede keer opscheppen, na het sporten het verdienen meer te eten, niet kunnen stoppen met chips of drop, bij honger altijd wat nemen, in het weekend losgaan, eten bij boosheid of verdriet, alles willen proeven, etc. (in het boek staan vijftig voorbeelden). Jij kiest maximaal drie dingen die je nu doet en waarvan je weet dat dat niet handig is als je wilt afvallen. Je bedenkt een slank alternatief. Dat slanke alternatief wordt jouw nieuwe gewoonte. Dat doe jij vanaf nu. Dat is effectief, haalbaar en houdbaar! Focus deze acht weken steeds op jouw 3 gewoontes, door die te doorbreken val je al af. Deel je jouw dikke gewoontes & het slanke alternatief in de groep?

3. Kom in beweging
Sporten zorgt ervoor dat je sneller in een positieve flow komt. Je voelt je sterker, krachtige en positiever als je beweegt. Dat maakt gewoontes doorbreken en ‘nee’ zeggen tegen overeten veel makkelijker. Jij komt dus in beweging deze challenge. Sport je al (minimaal) drie keer per week, dan hoef je niets te veranderen.

4. Zoek een bondgenoot
Als je lid bent van de Facebookgroep doe je deze opdracht al. Zoek mensen in je omgeving die je steunen, die je om hulp kunt vragen als het nodig is.
introductie

 

Ps. Veel mensen vragen of ze m’n boeken nodig hebben voor de Challenge. Dat raad ik wel aan. Zeker De Bikini Challenge geeft je een extra dosis motivatie, inzichten, tips en handigheidjes om deze Challenge succesvol te doorlopen. Je kunt daarin alles wat we hier plaatsen (en meer) uitgebreider en rustig nalezen.
Mijn eerste boek Het geheim van slanke mensen is de basis van de methode. Mijn tweede boek: Ik ken mezelf en ben slank is een verdieping, met meer inzichten in de psychologie achter je eetgedrag.