Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > In deze supermarkt kun je vanaf vandaag geen sigaretten meer kopen

In deze supermarkt kun je vanaf vandaag geen sigaretten meer kopen

In deze supermarkt kun je vanaf vandaag geen sigaretten meer kopen

Het is 1 oktober, en dat betekent de aftrap van stoptober. Als je wil stoppen met roken, is dit het uitgelezen moment. Lidl werkt alvast een handje mee door geen sigaretten meer te verkopen in de winkel. 

Stoptober

Drie jaar geleden kondigde Lidl al aan geen sigaretten meer te willen verkopen in de winkel. Dat is nu afgerond. De Duitse supermarktketen was de eerste supermarkt in Nederland die dit aankondigde. Eigenlijk was het plan om per 2022 met de verkoop te stoppen, maar omdat de afbouw zo voorspoedig ging kon de supermarkt per stoptober alle sigaretten uit de winkels verbannen.

Rookvrije generatie

Lidl is aangesloten bij het initiatief ‘een rookvrije generatie’. Samen met het Longfonds en het KWF en de Hartstichting wordt zo geprobeerd de volgende generatie zonder sigaretten te laten opgroeien. De keten loopt voorop, maar het kabinet kondigde al aan dat vanaf 2024 geen enkele supermarkt nog een pakje peuken mag verkopen. Vanaf dan kunnen rokers alleen nog terecht bij benzinestations, speciaalzaken en andere winkels.

Door roken of meeroken, als je rook van anderen inademt, overlijden jaarlijks veel mensen. Naar schatting gaat het om ongeveer 20.000 mensen per jaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty