Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Ik voel soms dingen van te voren. Is dit toeval?

Ik voel soms dingen van te voren. Is dit toeval?

Ik voel soms dingen van te voren. Is dit toeval?

Als je soms al weet hoe dingen gaan lopen is dat dan toeval, of is het meer dan dat? Hoe moet je dat zien en wat kun je ermee?

Angel, 36: Soms voel ik aan wat er gaat gebeuren. Is dit toeval of ben ik gevoelig voor bepaalde zaken? Ik schrik er soms van dat dingen uitkomen zoals ik had verwacht. Hoe moet ik dit zien? Wat kan ik er mee?

Coach Esther
Ik kan me voorstellen dat je een beetje schrikt als jouw voorgevoel juist blijkt te zijn. Het betekent echter niet altijd direct dat je dan ‘paranormaal’ bent. Waarschijnlijk heb jij een goed inzicht en een sterke intuïtie betreft sommige zaken. Ik kan uit jouw vraag helaas niet precies opmaken welke dingen jij aanvoelt. Om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden maak ik een onderscheid in ‘gevoeligheden’. Jij herkent zelf dan, hoop ik, jouw eigen gevoeligheid.
Paranormale gevoeligheid: je ziet, voelt, hoort en/of weet dingen uit verleden heden en toekomst. Die indrukken dienen zich vaak vanuit het niets aan en zijn vaak heel helder. Vandaar dat het helderziend-voelend-horend en wetend genoemd wordt. Je bent ook gevoelig voor sferen en energieën uit de ‘geestenwereld’.
Hooggevoeligheid: je bent gevoelig voor sfeer, emoties en gevoelens (van anderen) en reageert daar vaak heftig op. Vaak is dit een vaag gevoel en heb je niet altijd door dat wát je voelt niet van jezelf is.
De beroemde Intuïtie: je gevoel zegt je dat iets te gebeuren staat maar je weet niet precies wat. Vaak kom je daar later wel achter en denk je: ‘ zie je wel! ‘

Dit is vrij kort door de bocht en om het makkelijk te maken kun je alle vormen van gevoeligheid tegelijk hebben.

Coaching
Om met een of alle gevoeligheden iets te kunnen, vergt oefening. Ten eerste dien je je heel bewust te zijn van jouw eigen gevoelens en gedachten. Dit om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende indrukken die zich aandienen.

Een goed ontwikkelde intuïtie kan zo zijn voordelen hebben. Hoe meer je leert dat jouw (voor)gevoel klopt, hoe meer je erop kunt vertrouwen. Dit kan jou helpen situaties (nog) beter in te schatten en beslissingen makkelijker te nemen. Soms kun je zelfs anderen adviseren wanneer zij daar om vragen. Het kan lastig zijn om onderscheid te maken tussen jouw intuïtie en alle andere gevoelens en
gedachten die er zo op een dag voorbij komen. Dit kun je wel leren.

Als je Hooggevoelig bent dan is het heel belangrijk dat je goed geaard en bij jezelf blijft. Zo weet je wat van jou is en wat van een ander is.

Wanneer mensen echt Paranormaal gevoelig zijn dan weten ze dat meestal van zichzelf. Vaak hebben zij al van kinds af aan paranormale ervaringen. Dit kunnen soms best angstige ervaringen zijn. Je ziet niet altijd de leukste dingen. En ook niet altijd op de handigste momenten. Gelukkig kun je jezelf trainen de ‘knop’ aan en uit te zetten.

Tips
– Ga voor jezelf na welke gevoeligheid jij hebt.
– Check eerst voor jezelf of je gevoel klopt voor je er naar handelt.
– Doe onderzoek naar je gevoeligheden. Er zijn meer mensen als jij. Praat erover.
– Volg een cursus of training die jou leert met je gevoeligheid om te gaan
– Leer te gronden. Dit helpt je goed bij jezelf te blijven zodat je onderscheid kunt maken tussen ‘mijn’ en ‘dijn’.
– Houdt er rekening mee dat je niet altijd iets kunt met voorgevoelens.

Plan
-Schrijf voor jezelf op welke (voor)gevoelens je hebt, zo kun je achteraf zien of het klopte.
– Schrijf ook op wat jij zelf voelt gedurende de dag en vraag steeds aan jezelf: ‘hoort dit gevoel bij mij?’
– Gronden doe je als volgt: zet je voeten stevig op de grond en stel je voor dat er wortels uit je voetzolen de aarde in gaan die zich daar stevig verankeren. (Dit werkt ook op drie hoog en dwars door betonnen vloeren)
– Paranormale gevoeligheid kun je ‘aan’ en ‘uit’ zetten door simpelweg met jezelf af te spreken dat er een tijd en plek voor is. De supermarkt is meestal geen geschikte plek om ‘open’ te staan. Het heeft geen zin om van elke willekeurige voorbijganger indrukken door te krijgen. Dat is dodelijk vermoeiend en je kunt er niets mee.