Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Superfoodies opgelet: er is een nieuw supergezond drankje – maar lekker is het niet

Superfoodies opgelet: er is een nieuw supergezond drankje – maar lekker is het niet

Superfoodies opgelet: er is een nieuw supergezond drankje – maar lekker is het niet

De tijden van chiazaden, gojibessen en quinoa zijn voorbij. Er is vanaf nu namelijk een spiksplinternieuwe superfood. Maar wél eentje voor mensen met sterke magen..

Volgens Indiase onderzoekers is kakkerlakkenmelk namelijk de volgende grote trend. De vraag die wij ons meteen stelden: waarom kakkerlakken?

Goed voor je
Omdat de melk van dit insect een uniek soort proteïne bevat. Daarnaast is het vier keer zo voedzaam als een glas melk en dus heeft dit bijzondere drankje alle potentie om straks in alle hippe koffiezaakjes geschonken te worden.

Speciaal soort
Voortaan je ongedierte maar niet bestrijden? Nee, hoor. De melk komt niet zomaar van een gewone ‘huiskakkerlak’, maar van een speciaal soort. De Punctata Diploptera is een van de weinige kakkerlakken die levende kinderen baart en dus melk geeft. De melk die zij hun nageslacht geven bevat bepaalde kristallen, die volgens de wetenschappers veel voedingswaarde hebben. “Deze kristallen zijn als een complete maaltijd”, aldus onderzoeker Sanchari Banerjee. “Ze zitten bomvol gezonde eiwitten, vetten en suikers.”

 

Lees ook:

Bron: Libelle