Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Test: Hoor jij bij de 1% die meer dan 10 op 14 haalt? Ben jij een superherkenner van gezichten?

Test: Hoor jij bij de 1% die meer dan 10 op 14 haalt? Ben jij een superherkenner van gezichten?

Test: Hoor jij bij de 1% die meer dan 10 op 14 haalt? Ben jij een superherkenner van gezichten?

Sommige mensen zijn goed in het onthouden van gezichten. En sommige mensen zijn héél goed in het onthouden van gezichten. Josh P. Davis, een onderzoeker aan de universiteit van Greenwich, schat dat zo’n 1% van de wereldbevolking een superherkenner is. Hoor jij daar bij?

Een superherkenner is iemand die uitzonderlijke goed is in het onthouden en herkennen van gezichten. Je hebt iemand bijvoorbeeld jaren geleden één keer gezien, maar herkent hem direct als je hem weer tegenkomt. Davis onderzoekt dit fenomeen van de superherkenners. Om mensen te identificeren die supergoed zijn in het herkennen van gezichten ontwikkelde hij een test die je (anoniem) online kunt doen in een minuutje of 5. Scoor je heel goed, dan kun je contact opnemen met zijn team voor extra tests. Spannend!

Nog veel vragen

Onderzoekers willen het fenomeen van de superherkenning graag verder onderzoeken. Op het moment zijn er nog niet veel mensen ter wereld waarvan bekend is dat ze deze skill bezitten en er zijn nog veel vragen onbeantwoord. Zo zou de wetenschap heel graag willen weten waarom sommige mensen zo uitzonderlijk goed zijn in het herkennen van gezichten. Ook zouden graag willen onderzoeken of deze mensen ook een heel goed geheugen hebben voor andere dingen en natuurlijk of het een vaardigheid is die aan te leren is.

Ben jij een superherkenner? Laat het ons weten!

Lees ook:

Test: welke hond past perfect bij jou?

De perfecte wenkbrauwen voor elk gezicht

Doe jij deze 3 dingen? Dan ben je waarschijnlijk super slim!

Bron: yahoo.com / businessinsider.com