Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zet je schrap: met Pasen kun je flink last krijgen van hooikoorts

Zet je schrap: met Pasen kun je flink last krijgen van hooikoorts

Zet je schrap: met Pasen kun je flink last krijgen van hooikoorts

Hatsjoe! Daar gaan we weer… Mensen die hooikoorts hebben, gaan snotterend de paasdagen tegemoet. De komende dagen gaan er namelijk steeds meer bomen in bloei en dat zorgt voor pollen in de lucht. Zo komen we langzaamaan steeds dichterbij de piekperiode voor hooikoortsklachten.

Hooikoorts met Pasen

Prikkende ogen, continu niezen en een verstopte neus… hooikoorts is helemaal geen pretje! Helaas naderen we wel weer de tijd van het jaar. De eerste berken bloeien en geven pollen af. De piekperiode voor berkenpollen wordt verwacht tussen 10 en 24 april, maar ook komend weekend kun je al behoorlijk wat klachten ervaren.

Cadeautje van de warme dagen

Naast de berk bloeien komende weken ook de es, iep en wilg. Dat er nu veel pollen in de lucht zijn, heeft alles te maken met het warme weer van de afgelopen dagen. De lage temperaturen van de weken daarvoor zorgden ervoor dat de ontwikkeling van bomen traag verliep en hooikoortsklachten uitbleven. Helaas is dat nu voorbij. De warme dagen hebben de ontwikkeling tijdelijk versneld en dat gaan we dit weekend merken. Vanaf tweede paasdag duikelt de temperatuur weer naar beneden en dat zal langzaamaan voor verlichting zorgen.

Lees ook
Last van hooikoorts? Met dít boeket heb je er geen last van

 

April doet wat-ie wil

We hebben al een tijdje te maken met zeer schommelend weer. Dan lijkt het wel zomer, een week later kan de winterjas weer aan. Dat heeft een groot nadeel voor mensen die kampen met hooikoorts. Bomen zullen hierdoor gespreid in bloei komen, waardoor de pollen over een langere periode worden verspreid en dat betekent dan weer langduriger last van hooikoorts. Wat je het beste kunt doen? Hopen op een regenbuitje! Dit spoelt de lucht schoon. Op droge dagen zul je juist meer klachten ervaren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline | Beeld: Getty Images