Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoofdpijn na orgasme

Hoofdpijn na orgasme

Hoofdpijn na orgasme

Sam, 48: Waarom heb ik regelmatig hoofdpijn nadat ik een orgasme heb gehad? Alvast bedankt! Sam

Coach Ceryl
Eindelijk een man die een ‘seks-vraag’ stelt. Je stelt hem ook heel kort en duidelijk. Dat maakt antwoorden niet heel makkelijk.
Behalve je leeftijd weet ik niets van je. ik weet niet hoe lang je deze klacht al hebt. Of het na elk orgasme is, of soms wel en soms niet. Of het elke keer even heftig is, of dat het wisselt. Ik weet niet of je verder nog klachten hebt, geheel gezond bent, al dan niet medicijnen gebruikt. Ik ben ook benieuwd naar je psychisch welzijn op het moment en hoe het gaat in je eventuele relatie(s). Al deze en meer vragen zou ik stellen als ik je zou zien in mijn spreekkamer.

Zo kan ik meer inzicht krijgen in je klacht en eventueel een hypothese vormen. In ieder geval kan ik geen diagnose stellen via de computer. Het is ook niet zo dat hoofdpijn na de het orgasme altijd wordt veroorzaakt door een (1) bepaald iets. Het komt wel vaker voor en soms blijft ook na onderzoek door arts en/of psycholoog onduidelijk waardoor het komt.

Tips
Een van de mogelijkheden is dat je heel erg gespannen bent als je opgewonden bent of rondom het klaarkomen. Bij het orgasme is er wel meer spierspanning (bijvoorbeeld in je bekkenbodem), maar ook de spiertjes rondom je hoofd trekken zich vaak samen. Zou het kunnen dat je het erg hevig aanspant? Of dat je erg veel moeite of je best doet om het orgasme te bereiken? Als je hierop ‘ja’ antwoord, probeer dan eens het doel (orgasme) uit je hoofd te zetten en richt je op plezier en ontspanning. Het orgasme kan dan nog altijd komen, maar dan als reflex in plaats van een punt om naar toe te werken!

Wanneer je niet altijd evenveel last hebt, kun je het eens bijhouden door het op te schrijven. Probeer een patroon te ontdekken. Voorbeelden: is het erger na een drukke dag? Is het minder heftig wanneer je masturbeert in vergelijking tot seks met je partner? etc. Schrijf ook op wat je ervoor gedaan hebt, hoe je je voelde voordat je ging masturberen of vrijen en hoe je de seks ervaren hebt. Als je dit een aantal weken hebt bijgehouden, lees het dan eens na. Kun je zelf een hypothese opstellen of zelfs conclusies trekken? Kun je dingen aanpassen om te kijken of je klachten verdwijnen of minder heftig worden?

Heb je vaker hoofdpijn of migraineachtige klachten en is de pijn zeer hevig? Ga dan naar de huisarts. Deze weet er meestal wel raad mee, of kan je verder verwijzen. Laat in ieder geval je bloeddruk even meten. Het is niet zo vaak het geval, maar soms kan een te hoge bloeddruk ten grondslag liggen aan het probleem. Kom je er niet verder mee, meldt je dan aan bij een arts-seksuoloog.

Als je merkt dat je seks of je orgasme gaat vermijden door deze klacht en jij – of je partner – heeft hier last van, ga dan ook een praten met een seksuoloog. Soms kan een buitenstaander beter licht werpen op de situatie.

Ik hoop dat je snel van je klacht af bent. Want pijn na een orgasme, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Succes ermee!