Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo kom je van je hongergevoel af als je probeert minder te eten

Zo kom je van je hongergevoel af als je probeert minder te eten

Zo kom je van je hongergevoel af als je probeert minder te eten

Je kent het wel. Wanneer je besluit gezonder te eten, krijg je last van honger aanvallen die je niet kunt negeren. Wat betekent dit? En hoe ga je hier op een gezonde en verantwoorde manier mee om? Ralph legt je uit voor de Flair’s Fit & Gezond Challenge uit hoe dit hongergevoel ontstaat en hoe je er vanaf komt. 

Beat het hongergevoel

Ralph:  “Allereerst is het natuurlijk van belang dat hongergevoel niet te voorkomen is wanneer je kiest voor een crashdieet. Je zult in het begin snel afvallen, maar uiteindelijk toch terugvallen in oud gedrag of vaak zelfs ongezonder gedrag dan ooit, omdat dit je zo is gaan tegenstaan. Daarom is het aan te raden te kiezen voor de geleidelijke weg.”

“Allereerst analyseer je daarbij je eetpatroon van de afgelopen maanden en daar breng je kleine behapbare verbeteringen in aan. Daarmee wordt de kans op trek een stuk kleiner. Daarnaast is het ook van belang te beseffen dat heel veel van ons eetgedrag komt door eten zonder honger. We worden namelijk de hele dag door verleid door reclames, de tractatie pushende collega, de drinkende vrienden die willen dat je ‘gezellig’ meedoet en alle geuren en prikkels die je dagelijks moet weerstaan.”

Korte termijnsgeluk

“Om hier bestand tegen te zijn is de basisvoorwaarde dat je motivatie groot genoeg is en dat je heel goed weet waarom je gezonder wil leven. Bij het denken aan je resultaat moet zo’n mooi beeld voor je kunnen zien, dat je niet kiest voor het korte termijnsgeluk van de ongezonde keuze, maar zo sterk bent dat voor het resultaat op de lange termijn kiest.”

Meer hierover lezen? Doe samen met duizend andere vrouwen mee met de Fit & Gezond Flair Challenge. Wij helpen je weer fitter en happier te voelen in je lijf! Check hier alle opdrachten en tips van de challenge.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.