Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoeveel paaseitjes eet jij?

Hoeveel paaseitjes eet jij?

Hoeveel paaseitjes eet jij?

HEMA presenteert vandaag de resultaten van het Grote Paaseitjesonderzoek dat zij onder ruim 1.000 Nederlanders deden. Wat blijkt? Nederlanders zijn dol op chocoladepaaseitjes: maar liefst 86% van hen geeft aan graag paaseitjes te eten.

Mannen snoepen meer dan vrouwen

Bijna de helft van de Nederlanders (42%) kan niet wachten tot Pasen en koopt het eerste zakje zodra eitjes in de winkel liggen. Wanneer de chocolade-eitjes eenmaal op tafel staan, eten we ongeveer 34 eitjes in de periode voor Pasen en nog eens 13 tijdens de paasdagen. Gemiddeld eten we per jaar 47 paaseitjes. Mannen eten gemiddeld 53 paaseieren, terwijl vrouwen het bij 41 eitjes houden.

Op provincieniveau zitten de meeste lekkerbekken in Overijssel; met gemiddeld 59 paaseitjes per persoon eten zij de meeste eitjes, gevolgd door Groningen (55) en Friesland (54).

Zo veel smaken….

De favoriete smaakt lijkt leeftijdsgebonden. Jongeren eten het liefste melkchocolade-eitjes, de pure variant is vooral onder ouderen favoriet. Naast de smaak, blijken de looks ook erg belangrijk: 55% kiest de eitjes uit op kleur en/of uiterlijk. Ook let men op de verschillende voorkeuren in huis: 70% van de Nederlanders koopt verschillende smaken paaseitjes om aan de wensen van hun omgeving te kunnen voldoen. Daarnaast probeert 64% van de Nederlanders ook graag nieuwe smaken uit. Bijvoorbeeld: melk-karamel-zeezout, extra puur en wit-zwarte bes.

199468-HEMA_PAASEITJES_2016

 Welke smaak is jouw favoriet?