Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoeveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen?

Hoeveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen?

Hoeveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen?

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent: OLIEBOLLEN. Het bolvormige, gefrituurde deeggerecht zal vast niet gezond zijn, maar hoe snel kom je aan van die gezellige oliebollen? En hoeveel moet je er eten om één kilo aan te komen? De Volkskrant zocht het voor ons uit.

Calorieën oliebol

Volgens het Voedingscentrum weegt een oliebol zo’n 65 gram. Een oliebol met krenten en rozijnen erin bevat 178 calorieën, maar dan is de poedersuiker niet meegerekend. Eet je er liever een met poedersuiker? Dan moet je daar zo’n 8 calorieën bovenop doen. Het valt dus reuze mee, zeker als je bedenkt dat twee volkoren boterhammen zonder beleg ongeveer gelijk staan aan zo’n gefrituurde bal.

Aantal oliebollen

Hoewel we in Nederland alleen met de jaarwisseling en soms met kerst oliebollen eten, doen ze dat in het buitenland veel vaker. In andere landen wordt een oliebol het hele jaar door als dessert geserveerd. Maar terug naar de vraag. Het blijkt dat je gemiddeld 3500 calorieën extra moet eten om een halve kilo aan te komen.

Als je een kilo aan wil komen, dan moet je maar liefst 7000 calorieën extra eten. En dat zijn omgerekend 39 oliebollen zonder suiker, volgens De Volkskrant. Dus je kunt gewoon genieten van de gefrituurde snack tijdens oud en nieuw. Een oliebol kan dus echt niet zoveel kwaad. Tenzij je er natuurlijk meer dan 40 weg eet, maar wie doet dat nou?

Lees ook
De foodtrend van dit jaar: oliebollen met limoncello (en hier scoor je de lekkerste van het land)

Appelflap

Misschien denk je dat een appelflap een verstandigere keuze is, omdat er fruit in zit. Maar dit is dus absoluut niet waar. In een appelflap zitten namelijk maar liefst 340 calorieën. Dit betekent dat je 20 appelflappen kunt eten, voordat je één kilo aankomt. Veel minder dan van oliebollen dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images