Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoeveel dagen vakantie heb je nodig om echt uit te rusten?

Hoeveel dagen vakantie heb je nodig om echt uit te rusten?

Hoeveel dagen vakantie heb je nodig om echt uit te rusten?

Staat er een weekje vakantie voor de deur? Dat voelt niet alleen veel te kort, het ís ook echt te kort.

Nog geen vakantie geboekt? Ontvang nu €100 euro exclusieve korting bij het boeken van een vliegticket bij Easyjet (geldig tot 2 juli 2017)! Gebruik hiervoor deze kortingscode.

Volgens nieuw onderzoek heb je namelijk minstens acht dagen nodig om helemaal tot rust te komen. Fanya Verhenne van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vertelt dat we pas na acht dagen het werk helemaal los kunnen laten en de stress van ons af kunnen zetten.

Het is bovendien belangrijk om zo ontspannen mogelijk te vertrekken. Onderzoek wijst uit dat de meerderheid van de vakantiegangers behoorlijk opgefokt vertrekt. Zo werken mannen vaak door tot en met de laatste dag en zijn vrouwen de laatste dag voor de vakantie nog heel hard bezig met de vakantie­boodschappen en regeldingen.

stressed

copyright: giphy

Lange vakantie
Je kunt volgens Verhenne trouwens ook beter kiezen voor één lange vakantie, in plaats van meerdere korte vakanties. En plan je vakantie dan ook niet te vol. Als je weer te veel wilt doen in korte tijd, krijg je last van een ander soort stress. Extra tip: leg je telefoon zo ver mogelijk weg, zodat je het werk en alles thuis echt even los kunt laten. Dan is het pas echt vakantie!

 

Wil je zo veel mogelijk uit je vakantie halen? Lees dan deze artikelen:

Bron: Libelle, Psychologie Magazine