Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe voorkom je een besmetting door je verkouden collega op kantoor?

Hoe voorkom je een besmetting door je verkouden collega op kantoor?

Hoe voorkom je een besmetting door je verkouden collega op kantoor?

Oh nee, het is weer zover: een van je collega’s loopt snotterend het kantoor binnen. Je wil niet grof overkomen, maar een verkoudheid kan je echt wel missen. Betekent dat dat je ‘patient zero’ moet mijden als de pest? Niet per se. Wij geven je enkele tips mee om niet besmet te worden en tegelijk collegiaal te blijven.

Lees ook: Vier onverwachte pluspunten aan verkouden zijn

Handen wassen

Was je handen zo vaak mogelijk. Doe dat langer dan 20 seconden. Vergeet niet de plaatsen tussen je vingers en onder je nagels. Een ontsmettende gel is altijd fijn om bij de hand te hebben.

Raak je gezicht niet aan
Probeer zo min mogelijk aan je gezicht te komen. Je handen krioelen immers van de ziektekiemen die je hebt opgepikt van de deurklink of tafel die ook je zieke collega heeft aangeraakt.

Ontsmet ALLES
Bacteriën zitten niet enkel op je handen, maar ook op je bureau, computerscherm, muis, toetsenbord en vooral je gsm (waar meer bacteriën op zitten dan op een wc-bril!).

Weerstand
Kleed je warm, eet gezond en vergeet niet te bewegen om je weerstand op peil te houden. Voel je toch een beginnende verkoudheid? Dan is thee met citroen en honing een aanrader.

Sharing is not always caring
Voor één keer is het toegestaan een beetje egoïstisch te zijn. Deel geen eten of bestek met je collega’s zolang er een virus de ronde doet.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Bron: HLN, Beeld: Sanoma Beeldbank