Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe voorkom ik burenruzie?

Hoe voorkom ik burenruzie?

Hoe voorkom ik burenruzie?

Noor, 33: Ik woon in een ruime straat met aan de achterzijde een grasveld.

Mijn buren hebben een oprit waar 2 auto’s op passen en nog eens plek voor hun eigen huis. Maar toch zet de buurvrouw constant haar auto voor mijn huis en dat vind ik behoorlijk irritant. In mijn optiek getuigt dat op zijn zachtst gezegd niet echt van fatsoen. Ik vind het namelijk niet prettig om als ik naar buiten kijk tegen haar auto aan te moeten kijken. Wat doe ik hier nu tegen zonder dat ik een burenruzie veroorzaak?

Coach Sandra
Jouw buurvrouw zet ondanks al haar andere mogelijkheden voor het parkeren van haar auto de auto toch voor jouw deur neer. Jij vindt het niet prettig om tegen een auto aan te kijken als je naar buiten kijkt. Dit zijn de feiten.


Tips

Blijf bij de feiten en voorkom interpretaties. Je vindt het niet fatsoenlijk dat zij dit doet. Dat mag je vinden. De kans is aanwezig dat zij het niet aan fatsoen koppelt en misschien wel aan hele andere dingen waar je nog niet aan gedacht hebt. Houd een open mind.

Probeer uit de emotie blijven.
Zoals ik het nu lees is er nog niets gezegd. Er is dus nog alle mogelijkheid op een vriendelijk gesprek en goed einde. Houd dat goede einde voor ogen in plaats van er in te gaan met een angst voor conflict. Vaak krijg je dat waar je bang voor bent simpelweg omdat je die emotie al met je meedraagt.

Je kunt nooit de redenen van het gedrag van een ander weten zonder dat je dit gecheckt hebt. Hoe voor de hand liggend het soms ook lijkt. Stel je dus onwetend op als je haar vriendelijk vraagt of zij, indien er bij haar zelf plek is, haar auto op haar eigen terrein wil parkeren omdat je het prettiger vindt om vrij uitzicht te hebben.

Belangrijkste tip:
Ga ervan uit dat het mooi en harmonieus wordt opgelost voor beide partijen.