Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is hoe vaak je wekelijks moet douchen

Dit is hoe vaak je wekelijks moet douchen

Health
Dit is hoe vaak je wekelijks moet douchen

Douchen is voor veel mensen een dagelijkse routine. We weten allemaal dat je niet te warm mag douchen en wanneer je dat het best doet. De volgende vraag op het programma: hoe vaak moet je douchen?

Volgens experts is het voldoende als je één of twee keer per week een douche neemt. ‘Douchen gebeurt vaak om esthetische redenen. Mensen douchen omwille van hun hygiëne of om een schoon gevoel te krijgen. Toch zou dat, als we naar het niveau van bacteriën kijken, niet helemaal het geval moeten zijn,’ aldus Dr. Elaine Larson.

Meer douchen, vaker ziek?

Een dagelijkse douche is volgens Dr. Brandon Mitchell zeker niet nodig. Als je je huid te vaak wast, ga je die van haar natuurlijke oliën strippen. Bovendien denken we dat we onszelf beschermen tegen bacteriën door te douchen. Maar als je dat te vaak doet, loop je net meer kans om ziek te worden. Dat komt omdat je huid uitdroogt en bacteriën zo de kans krijgen om die binnen te dringen.

Handen wassen

Wat je dan weer wel vaker moet wassen, zijn je handen. Dat is volgens experts dé truc om jezelf te beschermen tegen verschillende ziektes. Toch staan die redenen los van hoe je eruitziet of hoe je ruikt. Sport je bijvoorbeeld een aantal keer per week? Dan lijkt het ons toch verstandig om je nadien even te douchen.

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee