Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe slapen in het weekend ervoor zorgt dat je BMI laag blijft

Hoe slapen in het weekend ervoor zorgt dat je BMI laag blijft

Hoe slapen in het weekend ervoor zorgt dat je BMI laag blijft

Wie doet het niet: in het weekend nog een keer omdraaien en een uurtje (of twee) verder slapen? Behalve dat het heel lekker is om wat langer in je bed te blijven, blijkt het ook te helpen om je gewicht laag te houden.

Lees ook: Slapend slank worden: doe de ‘Napercise-workout’

Uit Zuid-Koreaans onderzoek is gebleken dat mensen die op zaterdag en zondag langer slapen dan de rest van de week, gemiddeld een lager BMI (Body Mass Index) hebben dan personen die dat niet doen.

Om te bepalen hoe slapen in het weekend gerelateerd is aan lichaamsgewicht, werden 2000 personen in de leeftijd van 19 tot 82 jaar geanalyseerd. De onderzoekers keken naar hun gezondheid, gewicht en slaapgewoonten gedurende de week en de weekends. Uit de studie bleek dat degenen die in het weekend langer uitsliepen een gemiddeld BMI hadden van 22,8. Degenen die niet snoozeden tijdens hun vrije dagen hadden een gemiddeld BMI van 23,1. Een BMI tussen de 18,5 en 25 wordt als gezond gewicht beschouwd.

Uitslapen in de weekenden zou daarnaast nog meer gezondheidsvoordelen hebben. Te kort slapen kan namelijk zorgen voor een hoge bloeddruk en zorgt voor meer risico op coronaire hartziekten, vertelt onderzoeksleider Dr. Chang-Ho Yun.

Het is een klein verschil, maar wat ons betreft een prima reden om dat extra uurtje uitslapen erin te houden!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10