Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe je een stuk pizza eet, zegt veel over je persoonlijkheid

Hoe je een stuk pizza eet, zegt veel over je persoonlijkheid

Hoe je een stuk pizza eet, zegt veel over je persoonlijkheid

Met mes en vork, vakkundig opgevouwen, eerst de korst – of helemaal géén korst. Pizza kan je op duizend en een manieren eten. Hoe je het doet, zegt veel over wie je bent.

Volgens Patti Wood, een expert in lichaamstaal en menselijk gedrag aan de Emory universiteit (Atlanta, Georgia, VS), bestaan er vier manieren om een pizza te verorberen. Elke methode gaat samen met een andere persoonlijkheid. We zijn benieuwd.

Eindredacteur Esther: ‘Ik vouw m’n pizza in de lengte dubbel, om vettig gedrup te voorkomen en om te voorkomen dat er stukjes groente, salami of kaas vanaf vallen. Vaak laat ik stukjes korst liggen. Nou, maak daar eens een persoonlijkheidstype van…’

Leidersfiguur

Het eerste type is volgens Patti Wood een leiderstype. Zij vouwen hun stukje pizza eerst op vooraleer ze het opeten. Ze nemen vaak risico’s in het leven, zijn heel gedreven, avontuurlijk en kunnen goed multitasken. Ze eten hun pizza op de meest efficiënte manier (maar moeten misschien meer stilstaan bij de kleine pleziertjes in het leven).

Dramaqueen

Het tweede type pizza-eter zijn mensen die graag in de spotlight staan. Ze praten luid en veel en houden van een beetje drama. Deze dramaqueens eten eerst de korst van de pizza en dan pas de rest.

Hondstrouw

Dit is het beleefdste type pizza-eter. Ze hechten belang aan etiquette en eten hun pizza met mes en vork (zou dit type dan ook frietjes met een vork eten? #raar). Ze zijn ook de perfecte gastvrouw of -heer en grote people pleasers. Daarnaast zijn ze loyaal, betrouwbaar en flexibel. Met dit soort pizza-eters wil je vriendjes worden. Wanneer je over hun pizza-eetmethode bent, komt alles goed.

Perfectionistisch

Dit type pizza-eter valt gewoon aan zonder na te denken. Volgens Patti Wood zijn dit de perfectionisten. Ze weten dat hun methode werkt en blijven er bij.

Lees ook: