Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hoe gezond is groene thee nou eigenlijk?

Hoe gezond is groene thee nou eigenlijk?

Health
Hoe gezond is groene thee nou eigenlijk?

Sla een willekeurig boekje over gezondheid open en je zult er gegarandeerd het advies om groene thee te drinken tegen komen. De theesoort zou talloze gezondheidsvoordelen met zich meebrengen en ook bijdragen aan de slanke lijn. Maar wat is daar nou écht van waar?

Mythe #1: Groene thee drinken helpt je sneller buikvet te verbranden
Dit zinnetje lees je overal, maar we kunnen je gauw uit de droom helpen. Want er is niets van waar. What a shame! Natuurlijk is het drinken van thee een betere optie dan het drinken van frisdrank vol suiker, maar dat groene thee je verbranding een handje helpt is klinkklare onzin.

Mythe #2: Groene thee is een natuurlijk anti-aging middel
De vele antioxidanten die in groene thee zitten, doen best veel goeds voor je lichaam en huid. Ze ruimen de vrije radicalen in de cellen van je lichaam op en voorkomen beschadiging van je weefsel – en dat is dus ook je huid. Maar je moet er niet vanuit gaan dat groene thee dezelfde uitwerking heeft als botox, zo’n wondermiddel is het écht niet.

Mythe #3 Je wordt rustig van groene thee
Laten we vooropstellen dat dit afhangt van jouw definitie van ‘rustig’. En het hangt er ook vanaf hoezeer jij gevoelig bent voor cafeïne. Want als je daar gevoelig voor bent, zul je zelfs van een kop groene thee rusteloos worden. Wanneer je thee drinkt voor een ontspannen gevoel, kun je beter kiezen voor kamillethee.

Mythe #4: Groene thee geeft je stofwisseling een boost
Alweer niet waar! De enige manier waarop je stofwisseling en verbranding echt sneller gaat, is door meer spiermassa te kweken. Het drinken van een dagelijks kopje groene thee zal je helaas dus echt niet helpen om een snellere stofwisseling te krijgen. Bummer!

Mythe #5: Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel
Ongezoete groene thee – en da’s dus niet de ijsthee variant – is zeker een bloedsuikerspiegel verlagend drankje. Dit is dus alleen het geval wanneer je niet voor frisdranken gaat waar groene thee in verwerkt zit. Want dan heeft het juist de tegenovergestelde uitwerking!

Bron: www.goodhousekeeping.com

Shoppen is altijd een goed idee