Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hierdoor ben je extra moe tijdens je ongesteldheid

Hierdoor ben je extra moe tijdens je ongesteldheid

Hierdoor ben je extra moe tijdens je ongesteldheid

Naast die vervelende buikpijn, kan het goed zijn dat je je extra vermoeid voelt tijdens je menstruatie. Dit is hoe dat komt.

Lees ook: EINDELIJK: dit is de beste positie om in te slapen wanneer je ongesteld bent

Zo’n 23 procent van de vrouwen slaapt namelijk slecht in de week voordat ze ongesteld moeten worden volgens de Amerikaanse Sleep Foundation. Daarnaast geeft 30 procent ook nog eens aan niet goed te slapen tijdens de menstruatie zelf. Maar hoe komt dat nu? Net zoals de meeste van de andere kwalen is ook deze weer te wijten aan die vervelende hormonen. In dit geval gaat het om een tekort aan de hormonen progesteron en oestrogeen.

Niet meer nodig
Dit tekort ontstaat doordat je lichaam deze hormonen niet meer nodig heeft, omdat je niet zwanger bent geworden maar ongesteld. Het lichaam schakelt zich dan over van een alerte modus naar een normale modus. Het hormoon progesteron zorgt voor een goede nachtrust, dus wanneer je daar een tekort aan hebt tijdens je ongesteldheid raak je sneller vermoeid. Toch kun je er wel degelijk iets aan doen om te zorgen dat je niet compleet uitgeput bent. Denk aan gezond eten, genoeg water drinken, minimaal acht uur per nacht slapen en sporten. Nu kunnen we ons voorstellen dat sporten wel het laatste is waar je aan moet denken tijdens deze periode, maar ook een wandeling van een half uurtje kan al helpen!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Women’s Health | Beeld: Shutterstock