Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Hier is nóg een reden waarom je meer pure chocolade zou moeten eten!

Hier is nóg een reden waarom je meer pure chocolade zou moeten eten!

Hier is nóg een reden waarom je meer pure chocolade zou moeten eten!

Eerder hoorden we al dat ontbijten met chocoladetaart voor gewichtsverlies zou kunnen zorgen, en daar werden we heel blij van. Maar nu is er alweer een reden naar buiten gekomen, waarom je écht ieder dag pure chocolade zou moeten eten. Yeah!

Gezondheidsvoordelen
Uit onderzoek blijkt namelijk dat het goed voor je is om iedere dag een stukje pure chocolade te eten. De Deakin University in Australië onderzocht de gezondheidsvoordelen van het eten van pure chocolade, en het blijkt dat er nog meer voordelen zijn dan we al dachten. Het blijkt namelijk dat het niet alleen goed is voor je hart, maar dat het ook nog eens voor betere sportprestaties zou zorgen. Say what?!

Betere sportprestaties
Hoe dat komt? De flavonoïden die in pure chocolade zitten, helpen voor een goede doorstroom van het bloed, wat er weer voor zorgt dat je minder zuurstof nodig hebt tijdens het sporten. Voor het onderzoek lieten ze mannelijke sporten mét en zonder het eten van pure chocolade een aantal oefeningen doen. En guess what? Na het eten van een aantal stukjes pure chocolade, waren hun prestaties veel beter! Niet alleen was hun longcapaciteit groter, ook werden ze sneller in het doen van de oefeningen.

Kortom: jezelf trakteren op chocola mag gewoon iedere dag! Daar word je toch blij van?

Bron: Pure Wow

Lees ook: