Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het slikken van paracetamol zou bizarre bijwerking hebben

Het slikken van paracetamol zou bizarre bijwerking hebben

Health
Het slikken van paracetamol zou bizarre bijwerking hebben

Wanneer we een avondje nét iets te enthousiast op de bar hebben gedanst en wakker worden met een licht doch aanwezig hoofdpijntje, grijpen we zonder nadenken naar een paracetamol. De pijn verzacht, met als gevolg dat we weer normaal kunnen functioneren. Toch schijnt er een vrij bizarre bijwerking aan het slikken van paracetamol te zitten, meldt Happy In Shape.

Inlevingsvermogen
Recent onderzoek van Universiteit van Ohio wijst namelijk uit dat wanneer je veel paracetamol slikt, dit een flinke invloed op je inlevingsvermogen kan hebben. ‘Als je ruzie krijgt met je vriend of vriendin terwijl je net paracetamol hebt geslikt, kan het zijn dat je minder goed zult begrijpen wat je fout hebt gedaan’, vertellen de onderzoekers van het betreffende onderzoek.

Pijn
Om de eventuele bijwerkingen van de pijnstiller goed te kunnen onderzoeken, werden 80 studenten onderzocht. 40 studenten kregen paracetamol toegediend en de andere 40 studenten niet. Hierna werden er allerlei verhalen aan de studenten verteld, die hun inlevingsvermogen op de proef stelden. En wat bleek? De studenten die paracetamol geslikt hadden, bleken zich vrij slecht te kunnen inleven in de pijn die de karakters in de verhalen voelden. De studenten die geen pijnstiller toegediend hadden gekregen, bleken zich beter te kunnen inleven.

Hersenhelft
Wat de reden hiervoor is? De onderzoekers lieten weten dat dit te maken heeft met het feit dat pijn en inlevingsvermogen in hetzelfde gedeelte van de hersens geregistreerd wordt. Wanneer de pijn verzacht wordt door het gebruik van een paracetamol, wordt dus automatisch ook de empathie die je voelt tijdelijk minder. Vooralsnog is deze uitkomst alleen gelinkt aan paracetamol. Of het slikken van ibroprofen dezelfde bijwerkingen heeft, is nog niet duidelijk.  Freaky!

Bron: Grazia, Happy In Shape

Shoppen is altijd een goed idee