Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het is officieel: voor tien uur werken is slecht voor je

Het is officieel: voor tien uur werken is slecht voor je

Het is officieel: voor tien uur werken is slecht voor je

De wekker die je iedere ochtend weer uit een diepe, fijne slaap haalt omdat je voor negenen op de werkvloer moet verschijnen: het blijft heftig. Ben jij totaal geen ochtendmens en zou je het liefst na tienen pas achter de computer kruipen? Dan is dr. Paul Kelley hoe dan ook jouw nieuwe held.

Lees ook: Dankzij deze tips van een slaappsycholoog word je nóg uitgeruster wakker

Volgens de Oxford-academicus is het namelijk geen goed idee om voor 10.00 uur te beginnen met werken. Waarom niet? Omdat het vroege opstaan bijdraagt aan een onnodig slaaptekort. Kelley beweert dat het werken voor tienen ervoor zorgt dat mensen zich vaker ziek melden, vermoeid zijn en veel stress ervaren. We zouden meer naar onze biologische klok moeten luisteren, pleit de deskundige, en daarom zouden onze werktijden moeten worden aangepast.

Schadelijk

Het gros van de mensen slaapt volgens Kelley te weinig, waardoor we op dit moment leven in een zogenaamde ‘slaaptekortmaatschappij’. En dat zorgt er niet alleen voor dat je pas functioneert wanneer je meerdere koppen koffie achterover geslagen hebt en gapend achter je bureau zit, maar brengt óók de nodige gezondheidsproblemen met zich mee. Dus eh, kun je ’s ochtends je bed niet uitkomen? Misschien moet je dan maar even bij je baas aankloppen met deze beweringen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: iStock