Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Heb jij een Netflix gezicht? Ontdek het hier!

Heb jij een Netflix gezicht? Ontdek het hier!

Heb jij een Netflix gezicht? Ontdek het hier!

O nee! Dermatologen waarschuwen voor het Netflix gezicht! Te veel tv-kijken kan zorgen voor rimpels en andere vervelende ouderdomsverschijnselen.

Bingewatching

Doe jij ook niks liever dan urenlang op de bank je favoriete serie kijken? Dan hebben we slecht nieuws: de straling van je scherm dringt namelijk door tot in je diepere huidlaag. Dit kan zorgen voor rimpels, dunne lijntjes en uitgezakte huid in je gezicht. En niet alleen de straling van je computerscherm heeft dit effect, ook je telefoonscherm!

HEV-licht

Justine Hextall is dermatoloog bij The Harley Medical Group en waarschuwt voor de gevolgen van HEV (high energy visible) licht dat door je computer- en telefoonscherm wordt uitgestraald. Dit licht dringt door in de diepere huidlaag en het resultaat is een Netflix-gezicht met verminderd collageen en minder elastine, de structuren die de huid stevig en jeugdig houden. Uiteindelijk zorgt dit dus voor fijne lijntjes, rimpels en een verslapping van de huid. Hmmmmm… misschien moeten we toch maar ‘ns een boek lezen.

Foto: Copyright: Dailymail.co.uk

Buiten series kijken

Buiten bingewatchen blijkt nog erger te zijn. Een laptop of een smartphone buiten gebruiken verhoogt de blootstelling aan UVA en UVB door de reflectie van het scherm. Door de verhoogde UV-blootstelling, gecombineerd met de blootstelling aan het HEV-licht, wordt het effect nog eens versterkt. Experts raden daarom aan om je gezicht bijzonder goed te beschermen als je buiten series gaat kijken.

Bron: dailymail.co.uk

Lees ook:

Bewezen: we verkiezen Netflix boven onze vrienden

Phubbing: hét relatieprobleem waar we dagelijks mee te maken krijgen

Life hack: met deze code kun je alle series van Netflix kijken!