Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het kan dus wél: slank barbecueën doe je zo

Het kan dus wél: slank barbecueën doe je zo

Health
Het kan dus wél: slank barbecueën doe je zo

Bij de doorsnee barbecue vliegen de speklappen, vette worsten, burgers, romige sausjes en kilometers stokbrood je om de oren. Geen verstandig diner voor wie nog enigszins appetijtelijk op het strand wil verschijnen.

Dankzij deze leuke, mínstens net zo lekkere, slanke barbecuetips hoef je je gelukkig niet per sé van zo’n grillfestijn te onthouden. Laat het barbecueën maar beginnen!

Ja, ik gril!
Vergeet de groenten en de vis niet. Maak bijvoorbeeld heerlijke pakketjes van aluminiumfolie gevuld met stukken vis, groenten zoals paprika, champignon, tomaat, uit of aubergine en verse kruiden. Daar kan geen braadworst tegenop!

Mager vlees
Toch zin in vlees? Kies dan voor varianten met weinig vet zoals kip, hamburgers van mager rundergehakt, biefstuk of tartaar. Door het vlees van tevoren te marineren, krijgt het een heerlijke smaak en worden zelfs sausjes overbodig. Voor wie ze niet kan missen, zijn rode sauzen en smaakmakers op magere yoghurt- of kwarkbasis een prima keuze.

Lekker langzaam
De grote barbecue-valkuil: teveel inkopen doen en álles meteen op het rooster leggen. Beter inventariseer je waar iedereen zin in heeft en leg je dat op het rooster. Hou het tempo laag en neem de tijd om écht te genieten van het eten. Het is immers geen wedstrijd.

Dress it up
Salades zijn fantastische side dishes voor bij de barbecue, maar probeer de kant-en-klare slaatjes te vermijden. Maak ze lekker vers en zelf, zodat je de controle houdt over wat je eet. Heerlijke dressings maak je van bijvoorbeeld citroensap of azijn, een beetje mosterd, honing, peper en zout.

Aardappels óf brood
Bij geen enkel diner is de verleiding om een tweede (of derde) keer op te scheppen zo groot als tijdens een barbecue. Maar waarom drie volle borden wegwerken als je normaal aan één portie voldoende hebt? Vul je bord één keer met al het lekkers dat op tafel staat, kies voor aardappels óf brood en ga bij een eventuele tweede ronde bijvoorbeeld voor wat extra salade.

In case you’re wondering what gets me off at night…

A post shared by OHJ Food Travel Lifestyle (@onehungryjew) on

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: CookLoveShare

Shoppen is altijd een goed idee