Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het is écht zo: een sportieve break tijdens je werkdag verbetert je mentale gezondheid

Het is écht zo: een sportieve break tijdens je werkdag verbetert je mentale gezondheid

Het is écht zo: een sportieve break tijdens je werkdag verbetert je mentale gezondheid

Je denkt misschien dat je geen tijd hebt om tijdens werktijd even een sportieve pauze te nemen, maar het is juist hartstikke goed om even de benen te strekken. Uit onderzoek van sportmerk ASICS blijkt dat een sportieve break je mentale gezondheid flink verbetert. ASICS ontwikkelde daarom een sportprogramma, genaamd Movement for Mind.

Sporten en mentale gezondheid

Sportmerk ASICS heeft onafhankelijk onderzoek gedaan naar de effecten van een sportieve break tijdens een werkdag. Vanwege corona is thuiswerken de norm geworden, wat zowel fysieke als mentale gevolgen heeft. Maar liefst 54% van de ondervraagden gaf aan minder te bewegen vanwege het thuiswerken en 30% nam minder pauzes dan normaal. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat twee keer per week 30 minuten wandelen of hardlopen al een positieve impact heeft op je mentale welzijn.

Speciaal voor het onderzoek ontwikkelde ASICS het Movement for Mind-sportprogramma. De deelnemers die het sportprogramma volgden, hadden een betere mentale wellbeing dan de controlegroep. Ze bleken ook minder angstgevoelens te hebben, meer stappen te zetten elke dag en ook minder tijd zittend door te brengen. Ook verbeterde de stemming van veel deelnemers en voelde maar liefst 71% zich gelukkiger na het 8-weken durende programma. Twee keer per week een halfuurtje bewegen heeft dus veel meer impact dan je zou denken!

Lees ook
Zó lang moet je bewegen om de calorieën van je favoriete snacks te verbranden

Movement for Mind

Goed nieuws! Het Movement for Mind-programma van ASICS is gewoon gratis te luisteren zijn via deze website. Tijdens deze 30-minuten durende sessies kun je zowel hardlopen als wandelen. De sessies zijn ontwikkeld door experts en hebben elke week een ander thema. De sessies bevatten combinaties van mediteren, muziek en mindful bewegen, dus voor ieder wat wils.

Zoek je nog een paar nieuwe hardloopschoenen? In veel sportwinkels kun je een loopanalyse doen om zo de perfecte hardloopschoen te vinden. Tijdens een loopanalyse filmen winkelmedewerkers hoe je loopt op een loopband. Op basis van die analyse kunnen zij een schoen voor jou uitkiezen die perfect past bij jouw voeten en manier van lopen. Ideaal!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ASICS | Beeld: ASICS