Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Het griepseizoen is weer begonnen: de 5 ultieme tips tegen keelpijn

Het griepseizoen is weer begonnen: de 5 ultieme tips tegen keelpijn

Het griepseizoen is weer begonnen: de 5 ultieme tips tegen keelpijn

De herfst is weer begonnen en dat betekent ook dat meer mensen ziek zullen worden. Verkoudheid, hoofdpijn en keelpijn zijn veel voorkomende klachten. Gelukkig hebben wij een aantal tips om zo snel mogelijk van die vervelende keelpijn af te komen. 

1. Bessensap

Voel je de keelpijn aankomen? Zorg dan zo snel mogelijk voor pure bessensap. Gorgel de bessensap in de mond. Doorslikken mag, maar hoeft niet. De stof die in bessensap zit doodt de bacteriën. Hierdoor trekt de keelpijn sneller weg.

2. Koud water

Een andere goed tip is om veel koud water te drinken. Je kunt ook op ijsblokjes kauwen. De kou verlicht de pijn in je keel.

3. Kaneel

Kaneel heeft antibacteriële eigenschappen. Ook is kaneel ontstekingsremmend. Kook water en voeg hier een stukje van een kaneelstokje en een snufje peper aan toe. Zeef het goedje boven een glas en drink het overgebleven water op. Zo ben je binnen een paar dagen van je keelpijn af.

4. Gorgelen

Ook gorgelen werkt uitstekend tegen keelpijn. Je keel komt in contact met stoffen die je niet of nauwelijks inslikt. Naast dat je met bessensap kunt gorgelen, kun je ook met zout water, takjes verse tijm of een paar eetlepels appelazijn opgelost in heet water gorgelen.

Lees ook
Gewoon een griepje of corona? Zó herken je het verschil

5. Stomen

Vergeet ook niet om een stoombadje te nemen. Giet warm water in een kom en voeg hier eventueel etherische oliën aan toe. Vervolgens ga je boven het badje hangen en leg je een handdoek over je hoofd. Het stoom zorgt ervoor dat je luchtwegen weer open gaan en je keelpijn vermindert.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images