Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Zo lang gaat een herbruikbaar mondkapje mee en zo maak je hem het beste schoon

Zo lang gaat een herbruikbaar mondkapje mee en zo maak je hem het beste schoon

Zo lang gaat een herbruikbaar mondkapje mee en zo maak je hem het beste schoon

Helaas kondigde de overheid in een van laatste persconferenties aan dat de mondkapjesplicht weer in gaat. Dan is het natuurlijk wel goed om te weten hoelang je herbruikbare mondkapje mee gaat en wanneer die aan vervanging toe is. Lees mee!

Mondkapjesplicht

Een tijdje was het mondkapje zo goed als verdwenen, maar helaas was dit maar van korte duur. Vanaf 6 november is het weer verplicht om een mondkapje te dragen in supermarkten, winkels, bibliotheken en kapsalons. Een flinke domper, maar desondanks wel slim om goed voorbereid te zijn. Heb je nog ‘oude’ herbruikbare mondkapjes liggen? Controleer dan goed of ze nog bruikbaar zijn.

Levensduur van een herbruikbaar mondkapje

Normaal gesproken gaat een mondkapje maanden mee, maar dit hangt wel af van een aantal factoren. De gouden regel blijft: wordt het mondkapje niet meer schoon of is het mondkapje versleten of beschadigd, dan is deze niet meer veilig om te gebruiken. Het bedrijf Safe Save belooft mensen duizend wasbeurten met hun mondkapjes. Het mondkapje van dit bedrijf is van het materiaal neopreen en wordt ook vaak door koningin Máxima gedragen.

Lees ook
OMT adviseert korte lockdown vanwege oplopende coronabesmettingen

Bewaren van het mondkapje

Het is aan te raden om het mondkapje op minimaal 60 graden te wassen na elk gebruik. Je kunt ze ook kort in kokend water laten weken. Sla vooral meerdere mondkapjes in, zodat je nooit zonder komt te zitten. Naast het materiaal is ook de manier van bewaren van invloed op de levensduur. Het is niet slim om het herbruikbare mondkapje los in je tas of broekzak te proppen. Je kunt langer van je mondkapje genieten, waneer je deze elke keer in een schoon zakje stopt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images